Flettede flutes med solsikkekerner

Lun mælken let. Rør gæren ud i mælken og rør bagefter cremefraiche (eller andet syrnet mælkeprodukt) i. Tilsæt salt, sukker, solsikkekerner og olie og rør rundt til sukker og salt er opløst. Tilsæt melet lidt af gangen og rør godt rundt. Når dejen begynder at blive svær at røre med en ske bruger du hænderne til at ælte den godt igennem. Tilsæt kun mel indtil dejen ikke længere klistrer.
Læg et viskestykke over dejen og lad den stå og hæve et lunt sted i ca. 1 time. Når dejen er hævet tager du den ud af skålen og ælter den let. Del dejen i 4 stykker. Hvis du vil flette brødene skal du dele hvert brød i 3 dele og flette dem sammen. Brødene lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver i 1/2-1 time. (Det er bedst at bruge to plader så de ikke flyder ud i hinanden)
Efter endt hævetid, pensles brødene med sammenpisket æg og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 18 min.
Lad dem afkøle på en bagerist og server dem lune med koldt smør.
Søgeord: flutes, flettet flutes, bagværk, brød
Pris: Billig
Opskrift: Mad
Kategori:
Bagværk , Tilbehør
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Nytår , Pinse , Påske
Velegnet til:
Buffet egnet
Begivenheder:
Konfirmation , Påskefrokost , Sommerfest , Studenterfest , Pinsefrokost , Gæstemad
Søgeord:
flutes, flettet flutes, bagværk, brød
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/flettede-flutes-med-solsikkekerner/