Fiskefilet i luftig vinsauce
Sæt ovnen på 200 grader. Rens porre og squash, skræl gullerødderne. Skær alt i fine strimler. Hak skarlotteløgene fint.
Smelt det meste af smørret på en pande. Damp skalotteløgene i fedtstoffet et par min. Kom derefter de strimlede grøntsager på og lad dem stege med et par min.
Smør et ovenfast fad med resten af smørret. Løg grøntsager og ærter i bunden. Dup filéterne tørre, pres citronsaften over, drys med salt og peber og læg fisken på grøntsagerne. Tilbered under folie midt i ovnen ca. 15 min.
Bland vin, bouillon og 1 dl af fløden i en gryde og bring det i kog. Pisk resten af fløden luftig med æggeblommen. Pisk det i saucen. Lad saucen blive varm, men den må absolut ikke koge.
Tag fadet ud af ovnen og hæld saucen over. Garner med kørvel eller persille. Serveres straks.
Søgeord: fiskefilet, torsk, fladfisk, hvidvin, fiskebouillon, hummerfond, opskrifter, mad
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Nytår , Valentine
Velegnet til:
Sund opskrift
Søgeord:
fiskefilet, torsk, fladfisk, hvidvin, fiskebouillon, hummerfond, opskrifter, mad
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/fiskefilet-i-luftig-vinsauce