Farseret peberkalkun
							Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 6 Personer						
											 
																					Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
														Personer:
													
												Antal
									Ingredienser
									1
												stk
											Kalkun  "2 - 2½ kg"
											0,5
												l
											Vand  
											Salt  
											
													Fars												
											50
												g
											Fransbrødskrumme  
											1,5
												dl
											Rødvin  
											Kråse  "fra kalkunen"
											Lever  "fra kalkunen"
											Hjerte  "fra kalkunen"
											250
												g
											Hakket flæskesmåkød  
											100
												g
											Champignon  "hakkede"
											1
												tsk
											Salt  
											0,5
												tsk
											Basilikum (tørret)  
											0,5
												tsk
											Grønne peberkorn  
											2,5
												dl
											Fløde  
											1 - 2
												tsk
											Maizena / maizenamel  
											
	6-8 personer
						Fremgangsmåde
								 Fransbrødskrummen udblødes i rødvinen. Kråse, lever og hjerte hakkes groft og blandes i flæskekødet. Fransbrødskrumme, champignon, salt og basilikum røres i farsen, peberkornene mases og tilsættes, farsen fyldes i kalkunen, som lukkes med kødnåle.
 
Vinger og underlår fæstes med kødnåle. Kalkunen gnides udvendig med salt og lægges i bradepanden med ryggen opad, vand hældes ved og den steger ved 160 grader i ca. 1 time.
 
Kalkunen vendes med brystet opad og fløden hældes over, steger videre ca 1½ time til kalkunen er mør. Skyen hældes fra og den efterbrunes ved 250 grader med åben ovndør eller ventil. Lad kalkunen stå i den slukkede ovn i ca. 15 min. så kødet kan sætte sig.
 
Skyen jævnes med maizena udrørt i vand og smages til med knuste peberkorn og salt.
 
Serveres med kogte kartofler og grønsager el. salat.
Vinger og underlår fæstes med kødnåle. Kalkunen gnides udvendig med salt og lægges i bradepanden med ryggen opad, vand hældes ved og den steger ved 160 grader i ca. 1 time.
Kalkunen vendes med brystet opad og fløden hældes over, steger videre ca 1½ time til kalkunen er mør. Skyen hældes fra og den efterbrunes ved 250 grader med åben ovndør eller ventil. Lad kalkunen stå i den slukkede ovn i ca. 15 min. så kødet kan sætte sig.
Skyen jævnes med maizena udrørt i vand og smages til med knuste peberkorn og salt.
Serveres med kogte kartofler og grønsager el. salat.
Søgeord: farseret, kalkun, rødvin, kråse, lever, hjerte, flæskekød
Om Opskriften
								
										Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
																					
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Mortens aften , Thanksgiving
Søgeord:
farseret, kalkun, rødvin, kråse, lever, hjerte, flæskekød
								Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Mortens aften , Thanksgiving
Søgeord:
farseret, kalkun, rødvin, kråse, lever, hjerte, flæskekød
Muligheder
								
										
										 Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
																					
										
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/farseret-peberkalkun
								Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/farseret-peberkalkun

