Logo
www.mad-og-drikke.dk

Enebærgryde med bagt kartoffelmos

(1) 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
kg
Svinekød i tern
6
stk
Enebær
0,5
tsk
Rosmarin "tørret"
tørret
2,5
dl
Piskefløde
2
dl
Cremefraiche / creme fraiche "38 %"
38 %
Salt
Peber
Jævning "evt."
evt.
Kartoffelmos
750
g
Kartoffel / kartofler
50
g
Smør
0,5
dl
Piskefløde
2
stk
Æg
1
dl
Nøddekerner "hakkede, kan udelades"
hakkede, kan udelades
Salt
Peber

Fremgangsmåde

Skær kødet i tynde strimler. Del det i to portioner og steg dem ad to gange i en gryde med smør. Læg derefter al kødet tilbage i gryden. Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet. Kom piskefløde, cremefraiche, salt og peber i, og lad retten småsnurre under låg ved svag varme, ca. 1 time. Smag til og tilsæt evt. kulør. Retten kan evt. jævnes.

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem møre, ca. 20 min. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt hasselnøddekerner og smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen. Hæld den i 4-6 smurte portionsforme og bag dem midt i ovnen i ca. 25 min. ved 225°.

Kartoffelmosen kan også bages i en smurt souffleform. Bagetid: ca. 35 min. ved 200°

Enebærgryden og den bagte kartoffelmos kan forberedes nogle timer i forvejen og være klar til opvarmning og bagning.



Søgeord: enebær, gryderetter, , kartoffelmos, bagt, hovedret, madopskrifter
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
enebær, gryderetter, , kartoffelmos, bagt, hovedret, madopskrifter
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/enebaergryde-med-bagt-kartoffelmos/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her