Cheesecake med blåbær
Kiksebund:
Knus kiksene i en foodprocessor, indtil de er blevet til fine krummer. Smelt smørret, og bland det med kiksekrummerne. Beklæd en springform med bagepapir. Hæld krummeblandingen i, og tryk det godt ned i bunden og op langs formens sider. Stil formen i køleskabet i 30 minutter.
Cheesecake:
Forvarm ovnen til 160°. Riv skallen af citronen, og pres saften. Pisk flødeost med sukker og citronskal. Tilsæt mel og 2 spsk. af citronsaften. Pisk 1 æg i ad gangen. Tilsæt til sidst fløde, og rør godt sammen.
Tag kiksebunden ud af køleskabet, og hæld blandingen i springformen. Bag kagen i ovnen i 15 minutter. Fordel blåbær over kagens top, og bag videre i 55 minutter, eller indtil kagen er fast, men stadig let blævrende i midten. Sluk for ovnen, men lad kagen stå i ovnen i 2 timer, så den ikke sprækker. Servér efter 2 timer.
Søgeord: cheesecake, blåbærcheesecake, cheesecake med blåbær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Dessert , Kage
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Nytår , Pinse , Påske , Valentine
Begivenheder:
Barnedåb , Bryllup , Fødselsdag , Jubilæum , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Påskefrokost , Sommerfest , Studenterfest , Pinsefrokost , Fest , Gæstemad
Søgeord:
cheesecake, blåbærcheesecake, cheesecake med blåbær
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/cheesecake-med-blaabaer