Logo
www.mad-og-drikke.dk

Bagt gedde med pastinaktimbale

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
Gedde
1
kg
Gedde "filet"
filet
Olivenolie "til bagning"
til bagning
Salt
Peber
Oliventapanade
250
g
Sorte oliven "udstenede"
udstenede
30
g
Kapers
2
fed
Hvidløg
75
g
Smør
Saucen
1
l
Fiskefond
3
dl
Rødvin
Salt
100
g
Smør
Peber
Pastinaktimbale
1
stk
Pastinak "mellemstørrelse "
mellemstørrelse
1
tsk
Dijonsennep
3
stk
Æggeblommer
0,5
stk
Citron
Salt
Peber
Muskatnød "lidt reven"
lidt reven
150
g
Spinat
4
stk
Kartoffel / kartofler "små"
små
Tomatkompot
8
stk
Tomater
1
fed
Hvidløg "hakket"
hakket
Salt
Peber
1
dl
Jomfruolivenolie

Fremgangsmåde

Gedde
Geddefileten renses for ben (få evt. fiskehandleren til det), skæres i portionsstykker á ca. 200-250 g. Pensles med olivenolie, krydres med salt og peber og bages i ovnen ved 220 grader C, i ca. 15 minutter.

Olivensauce med kapers
Oliven, kapers, hvidløg og de 75 g smør, køres sammen i en blender. De 3 dl rødvin reduceres til halvdelen, tilsættes fiskefond og reduceres yderligere til det halve. Saucen monteres med oliventapenaden og de 100 g smør og blendes med stavblender. Smages til med salt og peber, hvis det findes nødvendigt.

Pastinaktimbale
Pastinakken skrælles og skæres i små stykker. Koges møre sammen med citronen. Citron og vand hældes fra pastinakkerne, der stilles til afdampning i et par minutter. Pastinakker, sennep og æggeblommer blendes til en lind masse. Smages til med salt, peber og muskatnød.

Bunden af en lille cocotteform beklædes/dækkes med spinat. Kartoflerne skæres i "meget" tynde skiver og siderne i cocotteformen beklædes hermed. Pastinakmassen fyldes i til kanten og de bages i ovn ved 130 grader C, i 10 minutter.

Tomatkompot
Tomaterne snittes i bunden, blancheres og befries for skind og kerner. De hakkes i tern på ca. ½ x ½ cm. Koges fri for væde og tilsættes olivenolie og hakket hvidløg. Smages til med salt og peber.


Søgeord: gedde, pastinak, timbale, olivensauce, kapers, fisk, fiskefond, rødvin, tomatkompot
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning

Velegnet til:
Sund opskrift

Begivenheder:
Sommerfest

Søgeord:
gedde, pastinak, timbale, olivensauce, kapers, fisk, fiskefond, rødvin, tomatkompot
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/bagt-gedde-med-pastinaktimbale/

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her