Æble-kanelpandekager med hvid gløgg
Pisk æggehviderne stive. Pisk dernæst æggeblommer, mælk, hvedemel, salt og bagepulver sammen til en klumpfri jævning. Vend æggehviderne i dejen, og lad den hvile 15 min.
Fjern kernehuset med et udstiksjern, og skær æblet i tynde skiver.
Varm en blinispande eller almindelig stegepande med slip op ved medium varme. Kom lidt smør i hullerne, og hæld dejen i. Bag et par min., til dejen er næsten stivnet. Læg en æbleskive på hver, drys med kanelsukker, vend og steg pandekagerne færdige, til de er gyldne.
Server pandekagerne varme med ekstra kanelsukker, ahornsirup eller honning til et glas gløgg.
Bland hyldeblomstsaften med nelliker, ingefær og kanel, og lad det trække til næste dag. Tilsæt hvidvin samt tørrede frugter, og opvarm gløggen. Den må ikke koge. Fordel gløggen i glas, og sæt evt. en kanelstang i som rørepind.
Søgeord: æblepandekager, kanelpandekager, pandekager, juleopskifter, madopskrifter, bageopskrifter, gløgg, gløggopskrifter, julepandekager, hyldeblomstsaft
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Bagværk
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
æblepandekager, kanelpandekager, pandekager, juleopskifter, madopskrifter, bageopskrifter, gløgg, gløggopskrifter, julepandekager, hyldeblomstsaft
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/aeble-kanelpandekager-med-hvid-gloegg