Mad værktøjer
Her kan du finde forskellige mad og drinks værktøjer.Du kan bl.a. konvertere vægt og mål, samt beregne bmi.
Du kan også se tabeller med f.eks. ovn til varmlufts konvetering, mængde kød, pasta, ris mv. pr. person og meget andet.
Har du en ide til et nyt værktøj der mangler, så er du meget velkommen til at kontakte os.
BMI beregner
Konverter vægt
Konverter mål
Amerikanske mål
Ovn F til C
Ovn til varmluft ovn
Beregn grader fra ovn til varmluftsovn og omvendtAlm. ovn | Varmluftsovn |
---|---|
30 C (grader) | 30 C (grader) |
50 C (grader) | 50 C (grader) |
70 C (grader) | 70 C (grader) |
100 C (grader) | 90 C (grader) |
125 C (grader) | 110 C (grader) |
150 C (grader) | 135 C (grader) |
175 C (grader) | 160 C (grader) |
200 C (grader) | 180 C (grader) |
225 C (grader) | 200 C (grader) |
250 C (grader) | 220 C (grader) |
300 C (grader) | 260 C (grader) |
Ovenstående er vejledende, og kan være enkelte opskrifter hvor det ikke gælder
Se artikel med alm. ovn til varmluftsovn
Hvor mange grader
Her er nogle eksempler på hvad man kan lave ved lave og høje grader i ovnenEksempler alm. ovn |
---|
50-100 C (grader) Langtidsstegning af f.eks. tomater, fisk mv. |
100-130 C (grader) F.eks. Marengs |
120-150 C (grader) Langtidsstegning af flere typer kød |
130-170 C (grader) Kager |
180-200 C (grader) Stegning af kød på normal vis |
200-220 C (grader) Stegning af kød med svær |
240-260 C (grader) Gratinering og bruning |
275 C (grader) Kort gratinering |
275-300 C (grader) Pizza |
Mængder pr. person
Hvor mange gram skal man vejledende brug pr. person (inden tilberedning)Kød | Gram |
---|---|
Pølser | 180 g |
Spareribs | 750 g |
Hk. kød | 100-150 g |
Benfri kylling mv. | 125 - 200 g |
Kylling med ben | 250 g. |
Andet | Gram |
---|---|
Ris | 80 g (1dl) |
Kartofler | 250 g |
Tørret pasta | 80 g |
Grøntsager | 150-300 g |
Sauce | 1 dl |
Suppe | 4 dl |
Dessert/kage og ost | 100 - 250 g |
Se artikel med mængder mad pr. person