Logo
www.mad-og-drikke.dk

Mad værktøjer

Her kan du finde forskellige mad og drinks værktøjer.

Du kan bl.a. konvertere vægt og mål, samt beregne bmi.

Du kan også se tabeller med f.eks. ovn til varmlufts konvetering, mængde kød, pasta, ris mv. pr. person og meget andet.

Har du en ide til et nyt værktøj der mangler, så er du meget velkommen til at kontakte os.

BMI beregner

Højde i cm


Vægt i kg:




Resultat


Konverter vægt

Vægt:


konverter




Resultat

Konverter mål

Mål:


konverter




Resultat

Amerikanske mål

Amerikanske mål / danske mål:


konverter




Resultat


Se artikel med eksmempler på amerikanske mål

Ovn F til C

Fahrenheit / celcius:


konverter




Resultat


Eksempler

F C
275 135-140
300 150
325 160
350 180
375 190
400 200
425 220
450 230
475 240
For præcis mål kan du benytte konverteringen ovenover.

Se artikel med fahrenheit til celcius

Ovn til varmluft ovn

Beregn grader fra ovn til varmluftsovn og omvendt

Alm. ovn Varmluftsovn
30 C (grader) 30 C (grader)
50 C (grader) 50 C (grader)
70 C (grader) 70 C (grader)
100 C (grader) 90 C (grader)
125 C (grader) 110 C (grader)
150 C (grader) 135 C (grader)
175 C (grader) 160 C (grader)
200 C (grader) 180 C (grader)
225 C (grader) 200 C (grader)
250 C (grader) 220 C (grader)
300 C (grader) 260 C (grader)

Ovenstående er vejledende, og kan være enkelte opskrifter hvor det ikke gælder

Se artikel med alm. ovn til varmluftsovn

Hvor mange grader

Her er nogle eksempler på hvad man kan lave ved lave og høje grader i ovnen

Eksempler alm. ovn
50-100 C (grader)
Langtidsstegning af f.eks. tomater, fisk mv.
100-130 C (grader)
F.eks. Marengs
120-150 C (grader)
Langtidsstegning af flere typer kød
130-170 C (grader)
Kager
180-200 C (grader)
Stegning af kød på normal vis
200-220 C (grader)
Stegning af kød med svær
240-260 C (grader)
Gratinering og bruning
275 C (grader)
Kort gratinering
275-300 C (grader)
Pizza

Mængder pr. person

Hvor mange gram skal man vejledende brug pr. person (inden tilberedning)

Kød Gram
Pølser 180 g
Spareribs 750 g
Hk. kød 100-150 g
Benfri kylling mv. 125 - 200 g
Kylling med ben 250 g.


Andet Gram
Ris 80 g (1dl)
Kartofler 250 g
Tørret pasta 80 g
Grøntsager 150-300 g
Sauce 1 dl
Suppe 4 dl
Dessert/kage og ost 100 - 250 g

Se artikel med mængder mad pr. person

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her