Hvor meget skal man beregne pr. person når man laver mad? Det spørgsmål har mange stillet sig selv. I denne korte artikel giver vi svar på dette, både inden for kød, pasta, ris, grøntsager og meget andet.
Det kan være svært at beregne hvor meget mad man skal lave til sine gæster. Vi har i denne artikel lavet et skema der viser hvilken mængde mad man skal beregne til en person. Vi har kigget på forskellige kategorier som kød, grøntsager, ris, pasta, supper, saucer, dessert og meget mere.
Skemaet som viser mængder pr. person kan også ses på punktet "Værktøjer" på mad-og-drikke.dk
Skema: Mængder mad pr. person (køb, grøntsager, pasta, ris mv.)
Kød | Gram |
---|---|
Pølser | 180 g |
Spareribs | 750 g |
Hk. kød | 100-150 g |
Benfri kylling mv. | 125 - 200 g |
Kylling med ben | 250 g. |
Andet | Gram |
---|---|
Ris | 80 g (1dl) |
Kartofler | 250 g |
Tørret pasta | 80 g |
Grøntsager | 150-300 g |
Sauce | 1 dl |
Suppe | 4 dl |
Dessert/kage og ost | 100 - 250 g |