Ingen billede
I denne artikel vil du kunne læse om hvilke madvarer der indeholder kulhydrater og hvor mange man bør indtage dagligt.
Når man taler om kulhydrater, kan man både tale som gode og dårlige kulhydrater. De gode hjælper med til at få ens blodsukker til at stige såkaldt normalt, i modsætning til rent sukker, som er et dårligt kulhydrat. Det dårlige får blodsukkeret til at stige ret hurtigt og derfor falde ret hurtigt igen, hvilket bevirker at man føler sult hurtigere.
Eksperter anbefaler, at mindst halvdelen af dagens kalorier kommer fra kulhydrater. De findes blandt andet i form af stivelse og sukker, som hver især giver 4 kalorier pr. gram. Vær forsigtig med sukkeret - dog ikke naturligt sukker, som for eksempel fruktose og laktose i frugt og mælk, der er ledsaget af værdifulde næringsstoffer som protein og vitaminer.
Raffineret sukker findes ikke naturligt sammen med andre næringsstoffer, og dets kalorier kaldes derfor ofte tomme kalorier. Honning og sirup er næsten det samme som raffineret sukker.
Kulhydrater i form af stivelse bør man spise i større mængder. For eksempel er brød, cornflakes, havregryn, kartofler, pasta, ærter og bønner gode stivelseholdige madvarer, som bør være fundamentet i den daglige kost.
Her vises et par retter med pasta og kartofler.
Link til: Svampepasta med frisk spinat
Link til: Pasta med gorgonzolasauce og valnødder
Link til: Appelsin og hvidvinskartofler
Link til: Sprøde timiankartofler
Eksperter anbefaler, at mindst halvdelen af dagens kalorier kommer fra kulhydrater. De findes blandt andet i form af stivelse og sukker, som hver især giver 4 kalorier pr. gram. Vær forsigtig med sukkeret - dog ikke naturligt sukker, som for eksempel fruktose og laktose i frugt og mælk, der er ledsaget af værdifulde næringsstoffer som protein og vitaminer.
Raffineret sukker findes ikke naturligt sammen med andre næringsstoffer, og dets kalorier kaldes derfor ofte tomme kalorier. Honning og sirup er næsten det samme som raffineret sukker.
Kulhydrater i form af stivelse bør man spise i større mængder. For eksempel er brød, cornflakes, havregryn, kartofler, pasta, ærter og bønner gode stivelseholdige madvarer, som bør være fundamentet i den daglige kost.
Her vises et par retter med pasta og kartofler.
Link til: Svampepasta med frisk spinat
Link til: Pasta med gorgonzolasauce og valnødder
Link til: Appelsin og hvidvinskartofler
Link til: Sprøde timiankartofler