Logo
www.mad-og-drikke.dk

Stegt svinekam med sprød svær

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 8 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
2
kg
Svinekam "med spæk"
med spæk
1 - 2
spsk
Groft salt
3 - 4
stk
Laurbærblade "evt."
evt.
5
dl
Vand "evt. halvdelen vin"
evt. halvdelen vin
1
stk
Løg
1
stk
Porre
1
stk
Gulerod / Gulerødder
Sauce
5
dl
Sky "siet"
siet
Majsstivelse "eller saucejævner"
eller saucejævner
Kulør / sovsekulør "evt."
evt.

Smagsfuld flæskesteg.

Fremgangsmåde
Få slagteren til at ridse sværen helt ned til kødet. Gnid sværen godt med salt, der skal helst komme salt ned mellem hver svær. Stik evt. laurbærblade imellem. Læg stegen på risten over bradepanden. Den skal ligge, så sværen er så lige som muligt. Kom vand og urter i bradepanden, og sæt stegen på midterste rille i en kold ovn.

Tænd den på 200C, og lad kødet stege ca. 1 1/2 time. Et stegetermometer skal vise 65C. Hæld skyen fra, og efterbrun evt. sværen et øjeblik under grillen. Lad stegen trække mindst 15 minutter, inden den skæres i skiver.

Sauce:
Si skyen, og bring den i kog. Jævn med majsstivelse rørt ud i koldt vand eller med saucejævner. Smag til, og farv evt. med lidt kulør.


Søgeord: svinekam, juleopskrifter, mad, julemad, flæskesteg
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Julefrokost , Gæstemad

Søgeord:
svinekam, juleopskrifter, mad, julemad, flæskesteg
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/stegt-svinekam-med-sproed-svaer

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her