Logo
www.mad-og-drikke.dk

Spansk muslingesuppe

(1) 4 Personer

Spansk muslingesuppe - Illustration - kan være AI genereret og afvige fra opskriften
Bemærk: Illustration - kan være AI genereret og afvige fra opskriften
Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
2
kg
Muslinger "friske, rensede"
friske, rensede
3
dl
Hvidvin "tør"
tør
3
fed
Hvidløg "store pillede, halverede"
store pillede, halverede
Salt
Peber "friskkværnet sort"
friskkværnet sort
1
knivspids
Safrantråde "udblødt i 1 spsk. vamt vand"
udblødt i 1 spsk. vamt vand
1
spsk
Olivenolie
1
stk
Løg "stort, hakket"
stort, hakket
350
g
Tomater "flåede, udkernede, hakkede"
flåede, udkernede, hakkede
6
dl
Fiskefond
2
skiver
Hvidt brød "ristet, i tern"
ristet, i tern
0,5
tsk
Cayennepeber
2
spsk
Persille
3
spsk
Brandy

En suppe med en lækker fyldig smag. Traditionelt skal der lidt kanel i pastaen med det ristede brød, men det er udeladt her.

Fremgangsmåde

Kasser evt. ødelagte eller åbne muslinger, der ikke lukker sig ved et slag mod bordkanten.

Kom vin og 2 fed hvidløg i en stor gryde, krydr med peber og bring i kog. Tilsæt safran og muslinger, læg låg på og kog ved høj varme i 2-3 minutter, til muslingerne har åbnet sig. Ryst gryden godt indimellem. Kasser evt. muslinger, der ikke har åbnet sig.

Hæld suppen fra, men dem den, og kasser hvidløgene. Når muslingerne er kølet af, tages de ud af skallerne, men tag et par med skal fra til pynt.

Varm olien op i en gryde og kog løget gyldent og blødt under jævnlig omrøring i 15 minutter. Tilsæt tomater og kog videre et par minutter, til de er bløde, men stadig holder farven. Hæld fond på og si muslingevæden igennem et dobbelt lag musselinklæde, så evt. sand og urenheder sies fra. Bring suppen i kog og lad den småsimre.

Kør resten af hvidløget, ristede brødterninger, cayennepeber, persille og brandy på en miniblender til en lind pasta. Tilsæt om nødvendigvis lidt ekstra fond. Rør pastaen i suppen og kog videre 1 minuts tid, til den bliver mere tyktflydende.

Kom muslingerne i suppen, smag til og varm igennem. Server suppen i suppeskåle og pynt med de hele muslinger.

Der er nok til 4-6 personer.



Søgeord: spansk, muslingesuppe, opskrift, hovedretter, mad, lækker, fyldig, smag, muslinger, hvidvin, hvidløg, safrantråde, fiskefond, cayennepeber, brandy
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Forret , Suppe , Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning , Hverdagsmad

Højtider:
Nytår

Begivenheder:
Bryllup , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Sommerfest , Gæstemad

Søgeord:
spansk, muslingesuppe, opskrift, hovedretter, mad, lækker, fyldig, smag, muslinger, hvidvin, hvidløg, safrantråde, fiskefond, cayennepeber, brandy

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her