Spansk muslingesuppe
Kasser evt. ødelagte eller åbne muslinger, der ikke lukker sig ved et slag mod bordkanten.
Kom vin og 2 fed hvidløg i en stor gryde, krydr med peber og bring i kog. Tilsæt safran og muslinger, læg låg på og kog ved høj varme i 2-3 minutter, til muslingerne har åbnet sig. Ryst gryden godt indimellem. Kasser evt. muslinger, der ikke har åbnet sig.
Hæld suppen fra, men dem den, og kasser hvidløgene. Når muslingerne er kølet af, tages de ud af skallerne, men tag et par med skal fra til pynt.
Varm olien op i en gryde og kog løget gyldent og blødt under jævnlig omrøring i 15 minutter. Tilsæt tomater og kog videre et par minutter, til de er bløde, men stadig holder farven. Hæld fond på og si muslingevæden igennem et dobbelt lag musselinklæde, så evt. sand og urenheder sies fra. Bring suppen i kog og lad den småsimre.
Kør resten af hvidløget, ristede brødterninger, cayennepeber, persille og brandy på en miniblender til en lind pasta. Tilsæt om nødvendigvis lidt ekstra fond. Rør pastaen i suppen og kog videre 1 minuts tid, til den bliver mere tyktflydende.
Kom muslingerne i suppen, smag til og varm igennem. Server suppen i suppeskåle og pynt med de hele muslinger.
Der er nok til 4-6 personer.
Søgeord: spansk, muslingesuppe, opskrift, hovedretter, mad, lækker, fyldig, smag, muslinger, hvidvin, hvidløg, safrantråde, fiskefond, cayennepeber, brandy
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Forret , Suppe , Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning , Hverdagsmad
Højtider:
Nytår
Begivenheder:
Bryllup , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Sommerfest , Gæstemad
Søgeord:
spansk, muslingesuppe, opskrift, hovedretter, mad, lækker, fyldig, smag, muslinger, hvidvin, hvidløg, safrantråde, fiskefond, cayennepeber, brandy
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/spansk-muslingesuppe