Smørbirkes
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 16 Stk.
Intet billede
Stk.:
Antal
Ingredienser
25
g
Gær
3
dl
Mælk
50
g
Smør
500
g
Hvedemel
2
tsk
Sukker / melis / stødt melis
1
tsk
Salt
50
g
Smør
Æg "Til pensling"
1
spsk
Birkes "mørke eller lyse"
Fremgangsmåde
Varm 1 1/2 dl mælk op med smør til smørret er smeltet. Hæld det sammen med resten af mælken og opløs gær, sukker og salt heri. Ælt melet i lidt efter lidt til dejen er blank og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 45 min.
Ælt dejen godt igennem og form til 16 boller. Tryk hver bolle flad og fold den over en klat smør. Pensl med æg, tryk den penslede flade i en underkop med birkes. Stil atter til hævning ca. 30 min. inden de bages i en forvarmet ovn ved 220° i ca. 15 min.
Søgeord: brunch, birkes, morgenmad, sukker, mel, salt, hvedemel
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Billig
Opskrift: Mad
Kategori:
Morgenmad , Brunch , Bagværk
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Velegnet til:
Buffet egnet
Begivenheder:
Fødselsdag
Søgeord:
brunch, birkes, morgenmad, sukker, mel, salt, hvedemel
Pris: Billig
Opskrift: Mad
Kategori:
Morgenmad , Brunch , Bagværk
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Velegnet til:
Buffet egnet
Begivenheder:
Fødselsdag
Søgeord:
brunch, birkes, morgenmad, sukker, mel, salt, hvedemel
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/smoerbirkes
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/smoerbirkes