Rødvinsmarineret steg med bagte rødløg
Dagen før:
Rør en marinade af rødvin, løg, hvidløg, timian og laurbærblade. Læg stegen i marinaden og lad den marinerer natten over i køleskabet.
Varm olien i en gryde og brun stegen på begge sider. Tilsæt marinade og lad stegen simre under låg i ca. ½ time.
Tag stegen op og lad den hvile i ca. 15 min., før den skæres i skiver. Kom tomatpure i saucen og kog den ind uden låg, mens stegen hviler. Smag derefter saucen til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Er saucen for tynd kan den jævnes med majsstivelse.
Tilbehør:
Skær kartoflerne igennem på tværs og pensl med olie. Læg kartofler i et ovnfast fad og krydr med salt og peber.
Læg løg med skræl ved siden af kartoflerne og bag ved 225° i ca. 40 min. til kartoflerne er gyldne og løgene møre.
Når løgene er afkølet en smule pilles skrællen af.
Server stegen med kartofler, løg og sauce.
Søgeord: rødvinsmarineret, steg, bagte, rødløg, madopskrifter, hovedret, kalvesteg, oksesteg, cuvette, culotte, tyksteg, rødvin
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning , Hverdagsmad
Højtider:
Nytår , Valentine
Velegnet til:
Fedtfattig mad
Begivenheder:
Barnedåb , Bryllup , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Gæstemad
Søgeord:
rødvinsmarineret, steg, bagte, rødløg, madopskrifter, hovedret, kalvesteg, oksesteg, cuvette, culotte, tyksteg, rødvin
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/roedvinsmarineret-steg-med-bagte-roedloeg