Logo
www.mad-og-drikke.dk

Risotto med perlespelt, frisk tomat og basilikum

(1) 4 Personer

Risotto med perlespelt, frisk tomat og basilikum
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
2
stk
Kyllingefilet
2
spsk
Olie
15
g
Smør
1
stk
Løg
4
fed
Hvidløg
350 - 375
g
Perlespelt
2
dl
Hvidvin
1
l
Vand
1
stk
Grøntsagsbouillonterning
1
stk
Hønsebouillonterning
500
g
Tomater
50
g
Parmesanost "revet"
revet
1
potte
Basilikum (frisk)
Salt
Peber

Fremgangsmåde

Skær kylllingen i mundrette stykker og krydr med salt og peber. Steg den gylden på en pande og sæt til side.

 

Hak løget i tern og steg det glasklart i olie/smør på en stor pande. Pres hvidløget i blandingen og lad det stege med et øjeblik. Tilsæt perlespelten og lad det stege under omrøring til de bliver lidt mørkere i den gule farve, ca. 3-4 min. Hæld hvidvinen på panden og lad det simre til det er fordampet. Tilsæt de 2 bouillonterninger og hæld vandet ved. Panden bringes til at simre i ca. 20 min. til det er kogt godt ind – jo mere det koger ind, desto mere skal det passes og røres i.

 

Imens snittes tomaterne i tern og basilikum hakkes. Når væden er kogt godt ind, vendes tomater, parmesanost og kyllingestykker i risottoen og den simrer videre 3-7 min. til tomaterner er faldet let sammen. Smag risottoen til med salt og peber inden den før servering vendes med frisk basilikum.



Søgeord: risotto, perlespeltrisotto
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
risotto, perlespeltrisotto
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her