Logo
www.mad-og-drikke.dk

Risotto med blåmuslinger

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 2 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
stk
Løg "lille"
lille
Olivenolie "til stegning"
til stegning
1
fed
Hvidløg
2
stk
Gulerod / Gulerødder
0,5
stk
Fennikel
15
g
Smør
250
g
Risottoris
1
spsk
Hvidvin "eller æblejuice"
eller æblejuice
5
dl
Fiskebouillon "eller grøntsagsbouillon"
eller grøntsagsbouillon
Dampede muslinger:
750
g
Muslinger
Olivenolie "til stegning"
til stegning
2
spsk
Hvidvin
2
spsk
Madlavningsfløde "18 %"
18 %
Salt
Peber
1
håndfuld
Bredbladet persille

Fremgangsmåde

Hak løg fint, og sautér halvdelen af det i lidt olie sammen med presset hvidløg. Tilsæt gulerødder og fennikel skåret i små tern, og steg i et par minutter. Tilsæt smør og risottoris. Lad det simre i 2 minutter, og hæld hvidvin ved. Tilsæt varm bouillon lidt ad gangen i løbet af de næste 20 minutter, og omrør jævnligt.

 

Dampede muslinger:
Skyl og rens muslingerne. Kassér dem, der har en ødelagt skal. Sautér det sidste halve løg i en anden gryde i lidt olie. Tilsæt hvidvin, fløde og muslinger. Læg låg på, og damp i ca. 5 minutter. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig. Vend muslingerne og den vædske, de er dampet i, sammen med risottoen. Smag til med salt og peber.

 

Servér med grofthakket persille.



Søgeord: risotto, risotto med blåmuslinger, muslingerisotto, skaldyrsrisotto
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Meget let
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Finere madlavning

Begivenheder:
Gæstemad

Søgeord:
risotto, risotto med blåmuslinger, muslingerisotto, skaldyrsrisotto
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/risotto-med-blaamuslinger

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her