Logo
www.mad-og-drikke.dk

Pizza med parmaskinke, mozzarella og oliven

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 2 Stk.

Ingen billede
Intet billede
Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
Bund
400
ml
Vand
Mel "til god konsitens; minimun 2/3-del durum"
til god konsitens; minimun 2/3-del durum
25
g
Gær
1
stk
Æg
1
spsk
Olie
1
tsk
Salt
Tomatsauce
1
dåse
Flåede tomater "eller friske"
eller friske
2 - 6
fed
Hvidløg "efter smag"
efter smag
0,5
dl
Balsamico
Basilikum (frisk) "evt."
evt.
Salt
Peber
Fyld
150
g
Champignoner "ca."
ca.
0,5
stk
Løg
1
stk
Peberfrugt "ikke grøn"
ikke grøn
0,5
glas
Kalamata oliven "eller efter smag"
eller efter smag
2
kugler
Frisk mozzarella
100
g
Parmaskinke "ca."
ca.
150
g
Bacon

Fremgangsmåde
 

Bund 1
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie og æg og rør. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt grundigt. Stil dejen til hævning i køleskabet i 2-6 timer i en stor skål.

Tomatsauce
Hak hvidløget i mindre stykker og steg dem svagt gyldne i olie i en lille gryde. Tilsæt tomaterne. Lad det koge et par minutter og tilsæt så balsamico. Lad det koge ind ved svag varme i 20-30 minutter, eller indtil syren er helt fordampet fra balsamicoen. Det er vigtigt, at saucen ikke er al for vandet, da dejen så kan blive klæg ved bagningen. Smag til med salt og peber. Lad saucen køle af og blend den efterfølgende.

Fyld
Skyl og rens alle grønsagerne og skær dem i tynde skiver/strimler. Skær mozarellaen i skiver og lad den dryppe godt af i en rist. Udsten oliven og anbring dem i lunkent vand for at trække noget af saltet ud (15-20 minutter). Lad dem dryppe godt af (dup dem evt. med et viskestykke). Husk at stege bacon sprød, inden den kommes på pizzaen.
Bund 2 + bagning
Tænd ovnen på højeste varme (dog ikke grill) og lad en bageplade være i. Slå den færdighævede dej ned og del den i to lige store stykker. Rul det ene stykke ud til et bagepladestort rektangel. Det er en fordel at rulle dejen ud oven på et stykke bagepapir der passer til dine bageplader, da dejen hurtigt skal kunne overføres til en rygende varm af slagsen. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk den udrullede dej over herpå.

Fordel hurtigt halvdelen af tomatsaucen og 1/4 af mozarellaen herpå. Bag i 5-6 minutter. Tag pizzaen ud og fordel halvdelen af fyldet (der er jo til 2 pizzaer i opskriften) herpå. Du skal dog vente med resten af mozarellaen samt parmaskinken. Bag i 6 minutter. Tag pizzaen ud og fordel mozarella samt parmaskinke på den. Bag i 6 minutter eller indtil den er færdig.

Lad den dampe af på en rist og gå i gang med pizza nummer to.


Søgeord: pizza, parmaskinke, mozzarella, oliven, fastfood, opskrifter
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Frokost , Hovedret

Opskriftstype:
Børnevenlig opskrift , Fest egnet , Hverdagsmad

Velegnet til:
Madpakke egnet

Begivenheder:
Fødselsdag , Sommerfest , Studenterfest , Fest

Søgeord:
pizza, parmaskinke, mozzarella, oliven, fastfood, opskrifter
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/pizza-med-parmaskinke-mozzarella-og-oliven

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her