Logo
www.mad-og-drikke.dk

Osso buco med safranrisotto og gremolata

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
4
stk
Kalveskanke "a ca. 250 g"
a ca. 250 g
Olivenolie "til stegning"
til stegning
Salt
Peber
2
fed
Hvidløg
2
stk
Løg
3
stk
Gulerod / Gulerødder
3
stilke
Bladselleri
1
stk
Fennikel "lille"
lille
3
dl
Hvidvin "tør"
tør
1
dåse
Flåede tomater
1
stk
Laurbærblad
3
stilke
Frisk timian
4
stilke
Merian (frisk)
Safranrisotto:
2
stk
Skalotteløg
25
g
Smør "til stegning"
til stegning
200
g
Risottoris
0,1
g
Safrantråde
1
dl
Hvidvin
8
dl
Hønsebouillon "eller oksebouillon, evt. mere"
eller oksebouillon, evt. mere
30
g
Parmesan "friskrevet"
friskrevet
Salt
Peber
Gremolata:
0,5
bundt
Bredbladet persille
0,5
stk
Citron "usprøjtet"
usprøjtet
1
fed
Hvidløg

Osso bucoen skal sættes i ovnen i god tid, men risotten skal til gengæld tilberedes lige før servering, så den er frisk, blød og dampende varm.


Fremgangsmåde

Ossobuco:

Tænd ovnen på 150°. Brun kalveskankene på begge sider i lidt olie i en gryde. Læg dem i et stort ovnfast fad (gerne med tilhørende låg) eller en bradepande, og krydr med salt og peber. Pil og hak hvidløg og løg. Skræl gulerødder, og rens bladselleri og fennikel. Snit alle grøntsagerne fint.  Steg grøntsagerne i gryden, hvor du stegte kødet, og fordel dem hen over kødet. Kog hvidvin og flåede tomater op i gryden, og hæld det over kødet. Læg laurbærblad, timiankviste og meriankviste ved, og dæk fadet med et låg eller alufolie. Sæt retten i ovnen i ca. 2 timer og 30 minutter.

 

Safranrisotto:

Pil og hak skalotteløg fint. Steg dem klare i smør i en gryde. Tilsæt ris og safran, og varm det igennem. Tilsæt hvidvin, og kog kraftigt ind. Tilsæt bouillon, og kog under jævnlig omrøring i ca. 20 minutter. Tilsæt evt. mere bouillon , hvis risottoen bliver for fast, før risene er møre. Tag risottoen af varmen. Rør den med friskrevet parmesan, og smag til med salt og peber.

 

Gremolata:

Skyl og hak persille fint. Skyl citronen, og riv og hak skallen fint. Pil hvidløg, og hak det fint. Bland persille, citronskal og hvidløg godt sammen. Drys blandingen over den færdige ossobuco, og servér straks med risotto.



Søgeord: osso buco, ossobuco, vintermad, simremad, gryderet
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
osso buco, ossobuco, vintermad, simremad, gryderet
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/osso-buco-med-safranrisotto-og-gremolata

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her