Osso buco med safranrisotto og gremolata
Osso bucoen skal sættes i ovnen i god tid, men risotten skal til gengæld tilberedes lige før servering, så den er frisk, blød og dampende varm.
Ossobuco:
Tænd ovnen på 150°. Brun kalveskankene på begge sider i lidt olie i en gryde. Læg dem i et stort ovnfast fad (gerne med tilhørende låg) eller en bradepande, og krydr med salt og peber. Pil og hak hvidløg og løg. Skræl gulerødder, og rens bladselleri og fennikel. Snit alle grøntsagerne fint. Steg grøntsagerne i gryden, hvor du stegte kødet, og fordel dem hen over kødet. Kog hvidvin og flåede tomater op i gryden, og hæld det over kødet. Læg laurbærblad, timiankviste og meriankviste ved, og dæk fadet med et låg eller alufolie. Sæt retten i ovnen i ca. 2 timer og 30 minutter.
Safranrisotto:
Pil og hak skalotteløg fint. Steg dem klare i smør i en gryde. Tilsæt ris og safran, og varm det igennem. Tilsæt hvidvin, og kog kraftigt ind. Tilsæt bouillon, og kog under jævnlig omrøring i ca. 20 minutter. Tilsæt evt. mere bouillon , hvis risottoen bliver for fast, før risene er møre. Tag risottoen af varmen. Rør den med friskrevet parmesan, og smag til med salt og peber.
Gremolata:
Skyl og hak persille fint. Skyl citronen, og riv og hak skallen fint. Pil hvidløg, og hak det fint. Bland persille, citronskal og hvidløg godt sammen. Drys blandingen over den færdige ossobuco, og servér straks med risotto.
Søgeord: osso buco, ossobuco, vintermad, simremad, gryderet
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Søgeord:
osso buco, ossobuco, vintermad, simremad, gryderet
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/osso-buco-med-safranrisotto-og-gremolata