Oksemørbrad med pistacienødder
Kødet pudses for fedt og sener. Halvdelen af nødderne prikkes i kødet brun kødet i forvarmet ovn 250°, 5 min. på hver side. Pensel med lidt af smørret under bruning. Dæmp varmen til 170°.
Hak resten af nødderne groft og bland dem med resten af smørret. Fordel blandingen i et jævnt lag på stegen og krydr. Læg de pillede, skivede løg i bunden af bradepanden. Steg kødet færdigt i ca. 15 min.
Tænd grillen og grill kødets overside i ca. 2 min. Lad kødet hvile for åben ovndør i 5 min., tag det ud af ovnen og lad det trække i 15 min.
Kog bradepanden af med bouillon, si skyen og bring den i kog med fløden, smag til og lad det simre i 5 min. Lad nødderne blive i sovsen. Jævn sovsen med maizena.
Det smager godt med ekstra nødder på toppen af stegen.
Søgeord: oksekød, oksemørbrad, mørbrad, mørbradbøffer, mørbrad
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Højtider:
Jul , Nytår
Begivenheder:
Barnedåb , Bryllup , Fødselsdag , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Fest , Gæstemad
Søgeord:
oksekød, oksemørbrad, mørbrad, mørbradbøffer, mørbrad
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/oksemoerbrad-med-pistacienoedder