Logo
www.mad-og-drikke.dk

Muslinger i provence stil

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
spsk
Olivenolie
1
stk
Løg "stort, finthakket"
stort, finthakket
1
fed
Hvidløg "finthakket"
finthakket
1
stk
Peberfrugt "rød, uden frø og finthakket"
rød, uden frø og finthakket
1
stk
Rosmarin (frisk) "1 kvist"
1 kvist
2
stk
Laurbærblade
400
g
Flåede hakkede tomater "fra dåse"
fra dåse
1,5
dl
Hvidvin
1
stk
Courgette "i fine tern"
i fine tern
1
spsk
Tomatpasta
1
tsk
Sukker / melis / stødt melis
50
g
Sorte oliven "udstenede oliven i saltlage, afdryppet og hakket"
udstenede oliven i saltlage, afdryppet og hakket
675
g
Muslinger "kogte, newzealandske muslinger eller blåmuslinger i skal"
kogte, newzealandske muslinger eller blåmuslinger i skal
1
tsk
Appelsinskal "strimlet"
strimlet
Salt
Peber
2
spsk
Persille "friskhakket til pynt"
friskhakket til pynt

Tilbehør: godt brød

Fremgangsmåde

Varm olien i en stor gryde og sauter løg, hvidløg og peberfrugt i 3-4 min., indtil det akkurart er blødt.

Tilsæt rosmarinkvist og laurbærblade samt tomater og 1 dl vin. Krydr med salt og peber efter smag, bring det i kog og lad det simre i ca. 15 min.

Rør courgette, tomatpasta, sukker og oliven i. Lad det simre i ca. 10 min.

Bring imens en gryde vand i kog. Læg muslingerne i en dampkoger eller stor sigte og anbring den over vandet. Dryp dem med resten af vinen og strimlet appelsinskal. Dæk dem til og damp dem, indtil de har åbnet sig (kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig).

Tag muslingerne op med en hulske og anret dem på et varmt fad. Fjern urter og hæld saucen over dem. Pynt med hakket persille og server med godt brød til.



Søgeord: muslinger, provence, hovedret, mad, opskrifter, peberfrugt, laurbærblade, hvidvin, oliven, blåmuslinger
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning

Velegnet til:
Fedtfattig mad , Sund opskrift

Begivenheder:
Gæstemad

Søgeord:
muslinger, provence, hovedret, mad, opskrifter, peberfrugt, laurbærblade, hvidvin, oliven, blåmuslinger
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/muslinger-i-provence-stil

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her