Lasagne med rødvin og auberginer
(1)
6 Personer
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
150
g
Bacon "i skiver"
800
g
Hakket oksekød / oksefars
2
stk
Auberginer "i store tern, ca. 550 g"
2
stk
Løg "finthakkede"
100
g
Soltørrede tomater "grofthakkede"
2
dåser
Flåede hakkede tomater
4
dl
Rødvin
2
tsk
Sukker / melis / stødt melis
4
tsk
Salt
Peber "friskkværnet"
Lasagneplader "600 g friske eller 400 g tørrede, forkogte"
0,5
l
Mornay sauce
0,5
l
Piskefløde
Rasp
Tilbehør: rødvin og flute og evt. salat
Fremgangsmåde
Skær baconskiverne i mindre stykker og steg dem i en stor gryde evt. wok, ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt det hakkede kød og svits til det smuldre og har skiftet farve. Tilsæt auberginer, løg og de to slags tomater, rødvin og krydderier.
Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag låget af gryden og kog videre ved jævn varme i ca. ½ time. Smag saucen til. Rør mornay sauce og fløde sammen. Læg det skiftevis i et stort fad og slut af med resten af mornay blandingen.
Drys lasagnen med rasp og bag den i ovnen ved 200° i 45 min.
Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 før servering.
Nok til 6-8 personer.
Søgeord: lasagne, rødvin, auberginer, oksekød, soltørrede, tomater, mornay, sauce, piskefløde
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Søgeord:
lasagne, rødvin, auberginer, oksekød, soltørrede, tomater, mornay, sauce, piskefløde
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Søgeord:
lasagne, rødvin, auberginer, oksekød, soltørrede, tomater, mornay, sauce, piskefløde
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/lasagne-med-roedvin-og-auberginer
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/lasagne-med-roedvin-og-auberginer