Logo
www.mad-og-drikke.dk

Lasagne med rødvin og auberginer

(1) 6 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
150
g
Bacon "i skiver"
i skiver
800
g
Hakket oksekød / oksefars
2
stk
Auberginer "i store tern, ca. 550 g"
i store tern, ca. 550 g
2
stk
Løg "finthakkede"
finthakkede
100
g
Soltørrede tomater "grofthakkede"
grofthakkede
2
dåser
Flåede hakkede tomater
4
dl
Rødvin
2
tsk
Sukker / melis / stødt melis
4
tsk
Salt
Peber "friskkværnet"
friskkværnet
Lasagneplader "600 g friske eller 400 g tørrede, forkogte"
600 g friske eller 400 g tørrede, forkogte
0,5
l
Mornay sauce
0,5
l
Piskefløde
Rasp

Tilbehør: rødvin og flute og evt. salat

Fremgangsmåde

Skær baconskiverne i mindre stykker og steg dem i en stor gryde evt. wok, ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt det hakkede kød og svits til det smuldre og har skiftet farve. Tilsæt auberginer, løg og de to slags tomater, rødvin og krydderier.

Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag låget af gryden og kog videre ved jævn varme i ca. ½ time. Smag saucen til. Rør mornay sauce og fløde sammen. Læg det skiftevis i et stort fad og slut af med resten af mornay blandingen.

Drys lasagnen med rasp og bag den i ovnen ved 200° i 45 min.

Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 før servering.

Nok til 6-8 personer.



Søgeord: lasagne, rødvin, auberginer, oksekød, soltørrede, tomater, mornay, sauce, piskefløde
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Søgeord:
lasagne, rødvin, auberginer, oksekød, soltørrede, tomater, mornay, sauce, piskefløde
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/lasagne-med-roedvin-og-auberginer

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her