Logo
www.mad-og-drikke.dk

Lammerullepølse

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
1
kg
Lammebryst "ca."
ca.
Salt
Peber
2
stk
Løg "mellemstore finthakkede"
mellemstore finthakkede
2
bundter
Persille
2 - 3
blade
Husblas
250
g
Groft salt
2
tsk
Brun/mørk farin / puddersukker

Fremgangsmåde
Lammebrystet udbenes, sener og hinder fjernes og kødet afpudses. Eventuelt afpudset kød fordeles, så lammebrystet bliver jævnt tykt. Bankes let, drysses med salt og nykværnet peber, og dækkes med finthakket løg og persillen (delt i små kviste) men ikke helt ud til kanten af kødet. Skyl husblasen ganske let, fordel bladene ovenpå og rul kødet ret fast sammen. Fastholdes først med små kød spid, ombindes med slagter tråd eller bomuldsgarn, hvorpå kødnålene fjernes.

Rullepølsen skal nu tørsaltes, hvilket er den nemmeste metode. Salt blandes med puddersukker og rullepølsen gnides med denne blanding over det hele. Lægges nu i et halv dybt fad (eventuel rest af blandingen drysses i fadet), og saltes 2-3 døgn. Må ind imellem vendes og skylles med den lage, der dannes efterhånden.

Tages op, skylles og sættes over varmen i kogende vand, ikke mere end rullepølsen lige er dækket. Småkoger en lille times tid, alt efter hvor tyk pølsen er. Afkøles let og lægges derefter i pres, mens rullepølsen endnu er lun.


Søgeord: lammerullepølse, rullepølse, lammebryst, jul, madopskrifter
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Frokost

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul , Påske

Velegnet til:
Buffet egnet , Madpakke egnet , Smørebrød

Begivenheder:
Påskefrokost

Søgeord:
lammerullepølse, rullepølse, lammebryst, jul, madopskrifter
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her