Lammerullepølse
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver
Intet billede
Antal
Ingredienser
1
kg
Lammebryst "ca."
Salt
Peber
2
stk
Løg "mellemstore finthakkede"
2
bundter
Persille
2 - 3
blade
Husblas
250
g
Groft salt
2
tsk
Brun/mørk farin / puddersukker
Fremgangsmåde
Lammebrystet udbenes, sener og hinder fjernes og kødet afpudses. Eventuelt afpudset kød fordeles, så lammebrystet bliver jævnt tykt. Bankes let, drysses med salt og nykværnet peber, og dækkes med finthakket løg og persillen (delt i små kviste) men ikke helt ud til kanten af kødet. Skyl husblasen ganske let, fordel bladene ovenpå og rul kødet ret fast sammen. Fastholdes først med små kød spid, ombindes med slagter tråd eller bomuldsgarn, hvorpå kødnålene fjernes.
Rullepølsen skal nu tørsaltes, hvilket er den nemmeste metode. Salt blandes med puddersukker og rullepølsen gnides med denne blanding over det hele. Lægges nu i et halv dybt fad (eventuel rest af blandingen drysses i fadet), og saltes 2-3 døgn. Må ind imellem vendes og skylles med den lage, der dannes efterhånden.
Tages op, skylles og sættes over varmen i kogende vand, ikke mere end rullepølsen lige er dækket. Småkoger en lille times tid, alt efter hvor tyk pølsen er. Afkøles let og lægges derefter i pres, mens rullepølsen endnu er lun.
Rullepølsen skal nu tørsaltes, hvilket er den nemmeste metode. Salt blandes med puddersukker og rullepølsen gnides med denne blanding over det hele. Lægges nu i et halv dybt fad (eventuel rest af blandingen drysses i fadet), og saltes 2-3 døgn. Må ind imellem vendes og skylles med den lage, der dannes efterhånden.
Tages op, skylles og sættes over varmen i kogende vand, ikke mere end rullepølsen lige er dækket. Småkoger en lille times tid, alt efter hvor tyk pølsen er. Afkøles let og lægges derefter i pres, mens rullepølsen endnu er lun.
Søgeord: lammerullepølse, rullepølse, lammebryst, jul, madopskrifter
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Frokost
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul , Påske
Velegnet til:
Buffet egnet , Madpakke egnet , Smørebrød
Begivenheder:
Påskefrokost
Søgeord:
lammerullepølse, rullepølse, lammebryst, jul, madopskrifter
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Frokost
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul , Påske
Velegnet til:
Buffet egnet , Madpakke egnet , Smørebrød
Begivenheder:
Påskefrokost
Søgeord:
lammerullepølse, rullepølse, lammebryst, jul, madopskrifter
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/lammerullepoelse
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/lammerullepoelse