Logo
www.mad-og-drikke.dk

Lammefrikadeller med græsk salat

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 2 Personer

Lammefrikadeller med græsk salat - Illustration - kan være AI genereret og afvige fra opskriften
Bemærk: Illustration - kan være AI genereret og afvige fra opskriften
Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
400
g
Hakket lammekød
1
tsk
Salt
1
stk
Løg
2
fed
Hvidløg
1
stk
Æg
1
tsk
Spidskommen "stødt"
stødt
0,25
tsk
Peber
3
spsk
Mælk
3
spsk
Havregryn
80
g
Feta
Smør og olie "til stegning"
til stegning
Græsk salat:
1
stk
Agurk
4
stk
Tomater "mellemstore"
mellemstore
1
stk
Rødløg
1
dåse
Kikærter
1
dl
Oliven
100
g
Feta
Dressing:
2
spsk
Olivenolie
1
spsk
Balsamico
1,5
spsk
Oregano (tørret)
Salt
Peber

Fremgangsmåde

Rør hakket kød og salt, til det bliver sejt. Hak løg fint, og bland det med kød, presset hvidløg, æg, spidskommen og peber. Justér konsistensen med mælk og havregryn, så farsen er lidt, men fast. Rør smuldret feta i, og lad farsen hvile køligt i 30 minutter eller mere. 

 

Steg frikadellerne på en pande i en blanding af smør og olie i ca. 12 minutter ved middel varme.

 

Græsk salat:
Halvér agurken , og fjern det midterste våde kød. Skær resten i skiver. Del tomaterne i både, og skær rødløget i tynde ringe. Afdryp kikærterne i en sigte. Anret agurker, tomater, rødløg og kikærter på et fad. Drys oliven, og smuldret fetaost over. 

 

Pisk en dressing af olie, balsamico, oregano, salt og peber. Dryp den over salaten, og servér sammen med frikadellerne.



Søgeord: lammefrikadeller, græsk salat
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Pinse , Påske

Begivenheder:
Påskefrokost , Sommerfest , Pinsefrokost

Søgeord:
lammefrikadeller, græsk salat

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her