Lammefilet med rødvin og kartoffelmos

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Gnid lammefilet med olie og hakket rosmarin og stil det i køleskabet i 1 time.
Lav imens en slags syltetøj af løg og soltørrede tomater ved at smelte smør i en gryde ved lav varme. Skær pillede løg i tynde skiver og kom dem i smørret, hvor de nærmest koger.
Kom honning og halvdelen af vinen ved og kog videre i 45 min., til kødet er ved at være klar til stegning.
Kom balsamico og halvdelen af de soltørrede tomater ved og kog igennem. Sluk.
Skræl kartoflerne og kog dem møre i mindste stykker i usaltet vand. Mos dem og rør det blødt med smør eller olie.
Brun lammefileterne på panden i den vedhængende olie og stil dem i ovnen ved 200° i 12 min. Efter bare 5 min. lægges stilke med skyllede tomater ind i ovnen.
Kom resten af vinen, bouillon og de sidste hakkede soltørrede tomater i en lille kasserolle og kog igennem til en sauce.
Server med letkogte bønner vendt i oliecitronmarinade og sypertynde skiver af salatløg.
Søgeord: lammefilet, rødvin, kartoffelmos, culotte, rosmarin, rødløg, honning, balsamicoeddike, lam
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning , Hverdagsmad
Højtider:
Nytår , Pinse , Påske
Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup
Søgeord:
lammefilet, rødvin, kartoffelmos, culotte, rosmarin, rødløg, honning, balsamicoeddike, lam
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/lammefilet-med-roedvin-og-kartoffelmos