Krydret kalverullepølse
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver
Intet billede
Antal
Ingredienser
1
stk
Kalveslag
2
tsk
Allehånde
1
tsk
Merian (tørret)
1
tsk
Stødt nellike
1
stk
Løg "stort, finthakket"
Salt
Peber "groft kværnet"
Fremgangsmåde
Hvis man ikke ønsker, rullepølsen skal være for mager, kan der på kalveslaget fordeles strimler af fersk spæk. Krydderierne blandes godt sammen og spredes ud over kødet. Ellers fremgangsmåde nøjagtig som forklaret ved lammerullepølse.
Kalveslaget afpudses. Bankes let, drysses med salt og nykværnet peber, og dækkes med finthakket løg og krydderier. Skyl husblasen ganske let, fordel bladene ovenpå og rul kødet ret fast sammen. Fastholdes først med små kød spid, ombindes med slagter tråd eller bomuldsgarn, hvorpå kødnålene fjernes.
Rullepølsen skal nu tørsaltes, hvilket er den nemmeste metode. Salt blandes med puddersukker og rullepølsen gnides med denne blanding over det hele. Lægges nu i et halv dybt fad (eventuel rest af blandingen drysses i fadet), og saltes 2-3 døgn. Må ind imellem vendes og skylles med den lage, der dannes efterhånden.
Tages op, skylles og sættes over varmen i kogende vand, ikke mere end rullepølsen lige er dækket. Småkoger en lille times tid, alt efter hvor tyk pølsen er. Afkøles let og lægges derefter i pres, mens rullepølsen endnu er lun.
Kalveslaget afpudses. Bankes let, drysses med salt og nykværnet peber, og dækkes med finthakket løg og krydderier. Skyl husblasen ganske let, fordel bladene ovenpå og rul kødet ret fast sammen. Fastholdes først med små kød spid, ombindes med slagter tråd eller bomuldsgarn, hvorpå kødnålene fjernes.
Rullepølsen skal nu tørsaltes, hvilket er den nemmeste metode. Salt blandes med puddersukker og rullepølsen gnides med denne blanding over det hele. Lægges nu i et halv dybt fad (eventuel rest af blandingen drysses i fadet), og saltes 2-3 døgn. Må ind imellem vendes og skylles med den lage, der dannes efterhånden.
Tages op, skylles og sættes over varmen i kogende vand, ikke mere end rullepølsen lige er dækket. Småkoger en lille times tid, alt efter hvor tyk pølsen er. Afkøles let og lægges derefter i pres, mens rullepølsen endnu er lun.
Søgeord: kalverullepølse, rullepølser, kalveslag, allehånde, nelliker, juleopskrifter
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Frokost
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Velegnet til:
Madpakke egnet , Smørebrød
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
kalverullepølse, rullepølser, kalveslag, allehånde, nelliker, juleopskrifter
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Frokost
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Velegnet til:
Madpakke egnet , Smørebrød
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
kalverullepølse, rullepølser, kalveslag, allehånde, nelliker, juleopskrifter
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/krydret-kalverullepoelse
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/krydret-kalverullepoelse