Logo
www.mad-og-drikke.dk

Krydret kalverullepølse

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
1
stk
Kalveslag
2
tsk
Allehånde
1
tsk
Merian (tørret)
1
tsk
Stødt nellike
1
stk
Løg "stort, finthakket"
stort, finthakket
Salt
Peber "groft kværnet"
groft kværnet

Fremgangsmåde
Hvis man ikke ønsker, rullepølsen skal være for mager, kan der på kalveslaget fordeles strimler af fersk spæk. Krydderierne blandes godt sammen og spredes ud over kødet. Ellers fremgangsmåde nøjagtig som forklaret ved lammerullepølse.

Kalveslaget afpudses. Bankes let, drysses med salt og nykværnet peber, og dækkes med finthakket løg og krydderier. Skyl husblasen ganske let, fordel bladene ovenpå og rul kødet ret fast sammen. Fastholdes først med små kød spid, ombindes med slagter tråd eller bomuldsgarn, hvorpå kødnålene fjernes.

Rullepølsen skal nu tørsaltes, hvilket er den nemmeste metode. Salt blandes med puddersukker og rullepølsen gnides med denne blanding over det hele. Lægges nu i et halv dybt fad (eventuel rest af blandingen drysses i fadet), og saltes 2-3 døgn. Må ind imellem vendes og skylles med den lage, der dannes efterhånden.

Tages op, skylles og sættes over varmen i kogende vand, ikke mere end rullepølsen lige er dækket. Småkoger en lille times tid, alt efter hvor tyk pølsen er. Afkøles let og lægges derefter i pres, mens rullepølsen endnu er lun.


Søgeord: kalverullepølse, rullepølser, kalveslag, allehånde, nelliker, juleopskrifter
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Frokost

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Velegnet til:
Madpakke egnet , Smørebrød

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
kalverullepølse, rullepølser, kalveslag, allehånde, nelliker, juleopskrifter
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/krydret-kalverullepoelse

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her