Logo
www.mad-og-drikke.dk

Kransekagedej

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Kransekagedej - Illustration - kan være AI genereret og afvige fra opskriften
Bemærk: Illustration - kan være AI genereret og afvige fra opskriften
Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Antal
Ingredienser
Info
Kransekagedej
500
g
Marcipan
175
g
Flormelis / florsukker
1
stk
Æggehvide
Glasur
150
g
Flormelis / florsukker "ca."
ca.
1
stk
Æggehvide

Prøv selv at bage din kransekage til nytår.

Fremgangsmåde
Marcipanen æltes med flormelis og æggehvide. Lidt flormelis kommes på bordet og massen trilles til stænger eller ringe.

I stedet for marcipan kan bruges konfektmasse som æltes med æggehvider til konsistensen er passende blød men smagen er naturligvis ikke den samme.
 

Kransekage (8 ringe)
1 portion kransekagedej

>Dejen trilles i stænger, der skæres i stykker på 8 cm - 12 cm - 16 cm - 20 cm - 24 cm - 28 cm - 32 cm - 36 cm. Stykkerne klemmes som tagrykke og formes til kranse på pladen. Små kranse kan bages inden i større kranse.

Er i rigtig mange mennesker kan du lave en større portion og forøge stængerne med 4 cm, så du får nogle på 40 cm - 44 cm osv. Bagetid ca. 7 min. ved 250 grader. Pas på. Hold øje med dem hele tiden, da de meget nemt kan få for meget.

Kransene afkøles, sprøjtes med glasur og stables oven på hinanden.

Glasur
Glasuren røres sammen, den skal være så tyk at man kan skrive med den. Glasuren fyldes i et papirkræmmerhus med et lille hul og sprøjtes på kransekagen. Stivner på 1 - 2 timer i stuetemperatur.

Tips:
Kransekage kan fryses når glasuren er tør. Holdbarhed ved -18 grader ca. 3 måneder



Søgeord: kransekage, nytår, marcipan, flormelis, æggehvide
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Bagværk , Kage , Slik / konfekt

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul , Nytår

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
kransekage, nytår, marcipan, flormelis, æggehvide

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her