Logo
www.mad-og-drikke.dk

Kransekage

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Kransekage - Illustration - kan være AI genereret og afvige fra opskriften
Bemærk: Illustration - kan være AI genereret og afvige fra opskriften
Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Antal
Ingredienser
Info
1
kg
Marcipan "eller konfektmasse"
eller konfektmasse
250
g
Flormelis / florsukker "ca."
ca.
3
stk
Æggehvider "efter størrelse"
efter størrelse
Endvidere
1
stk
Æggehvide
4
dråber
Eddike
200
g
Flormelis / florsukker "ca."
ca.

Prøv selv at lave din kransekage til nytår eller jul.

Fremgangsmåde

Flormelis æltes ind marcipanen eller konfektmassen. Massen kommes i en gryde og æltes med æggehvide. Hold lidt æggehvide tilbage. Massen ristes derefter over jævn varme, indtil den er gennemlun og blød. Den færdige masse skal være så blød, at den nemt kan formes, men dem må ikke klistre, for så flyder dejen ud på pladen.

Massen afkøles og trilles derefter i stænger, der skæres ud i 5-10 cm store stykker. Klem dejen sammen med fingrene, så stykkerne får form som en tagryg.

Bages på en smurt bageplade ved 250° i ca. 7 min. Kransekagerne afkøles og glasuren røres og sprøjtes i sigsag ned af kransekagestængerne. Kan dog også formes som små runde kager og pyntes med et cocktailbær i toppen.

Kransekagerne er fryseegnede.

Opbevaringstid:
Ca. 4 mdr.



Søgeord: kransekage, kage, mad, eddike, bageplade, fryseegnede, opbevaringstid, opskrift, marcipan, konfektmasse, flormelis, ingredienser, fremgangsmåde, nytår, jul, æggehvider, æltes
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Kage , Slik / konfekt

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Jul , Nytår , Valentine

Begivenheder:
Julefrokost

Søgeord:
kransekage, kage, mad, eddike, bageplade, fryseegnede, opbevaringstid, opskrift, marcipan, konfektmasse, flormelis, ingredienser, fremgangsmåde, nytår, jul, æggehvider, æltes

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her