Koldhævet grydebrød med kaffe og dadler
Tip:
Hvis du ikke har en gryde, der kan gå i ovnen, kan du bage brødet i en springform beklædt med bagepapir og dækket med et grydelåg eller alufolie. Husk at tjekke, om grydelågets håndtag kan tåle høje ovntemperaturer.
Bland vand og kaffe i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt mørk sirup, ølandshvedemel og salt, og rør godt. Fjern stenen fra dadlerne, og hak dadlerne groft. Rør dadlerne i dejen sammen med hvedemel. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i mindst 8 timer eller natten over.
Tag skålen ud af køleskabet. Lad den stå på køkkenbordet i 1 time, så den mister noget af kulden. Tænd ovnen på 250°, og sæt samtidig en støbejernsgryde med låg ind i ovnen, så den bliver varm.
Tag gryden ud af ovnen (pas på – gryden er virkelig varm nu). Drys lidt mel i bunden af gryden. Hæld dejen direkte fra skålen og ned i gryden. Læg låget på, og sæt gryden med dej tilbage i ovnen. Bag brødet i ovnen i 30 minutter.
Tag så låget af gryden, skru ovnvarmen ned på 230°, og bag brødet i yderligere 15 minutter, til skorpen er sprød og mørkt gylden. Tag gryden ud, og vend brødet ud på en rist. Lad brødet køle af i mindst 15 minutter, før du skærer det i skiver.
Søgeord: grydebrød, brød, brød med kaffe, brød med dadler
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Morgenmad , Brunch , Frokost , Brød , Syltning
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Velegnet til:
Buffet egnet
Søgeord:
grydebrød, brød, brød med kaffe, brød med dadler
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/koldhaevet-grydebroed-med-kaffe-og-dadler