Logo
www.mad-og-drikke.dk

Klassisk dansk juleand med sauce

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 6 Personer

Klassisk dansk juleand med sauce - Illustration - kan være AI genereret og afvige fra opskriften
Bemærk: Illustration - kan være AI genereret og afvige fra opskriften
Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
3,5
kg
And / Ænder "hel"
hel
2
stk
Æbler
3
fed
Hvidløg
300
g
Svesker
1
bundt
Frisk timian
1
bundt
Bredbladet persille
3
stk
Laurbærblade
1
spsk
Salt
1
spsk
Peberkorn "hele"
hele
1
dl
Rapsolie
Salt
Peber
Julesauce:
1
stk
Løg
1
stk
Porre
1
stk
Æble
1
pose
Indmad "fra anden, se opskrift"
fra anden, se opskrift
5
stk
Svesker
2
stk
Stjerneanis
10
stk
Peberkorn "hele"
hele
1
stk
Appelsin
1
spsk
Hvedemel
1,5
dl
Rødvin
8
dl
Hønsebouillon
2
dl
Piskefløde
Saucejævner "evt."
evt.
Salt
Peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150 grader. 

Fjern indmaden, og gem den til saucen. Skær gump, overskydende fedt og de yderste vingeled af anden. Skyl æblerne, og skær dem i både. Pil hvidløgene, og halvér dem.  Fyld anden med æbler, svesker, hvidløg, timian, persille, laurbærblade, salt og peberkorn. Luk enden med kødnåle. Dup anden med køkkenrulle. Gnid skindet med rapsolie, og drys godt med salt og peber. 

 

Smør et stort fad med rapsolie, og læg et par kviste timian og persille i bunden. Læg anden i fadet med brystet nedaf. Læg vingeled og overskydende fedt rundt om anden.  Steg anden i ovnen i 1 time. Vend anden så brystet ligger opad, og steg yderligere i 1,5-2 timer. Dryp anden med stegskyen at par gange stegningen. 

 

Tag anden ud af ovnen, og sæt den på en rist over et fad med brystet nedad. Tjek, om den er gennestegt ved at mærke, om lårene sidder løst, og se, om kødsaften er klar.  Lad anden trække i 30-40 minutter udækket ved steutemperatur, så kødet bliver saftigt, og skindet sprødt. Dryp den et par gange med det overskydende fedt. Skær anden ud i under- og overlår, og skær brystet i 3 stykker, når den skal serveres. Servér æbler og svesker fra anden som tilbehør.

 

Hak løget groft skær porren i skiver. Skær æblet i både. Kom indmad, overskydende andefedt og evt. krydderurterne fra bunden af andefadet i en gryde, og varm op. Tilsæt løg, porre, æble, svesker, stjerneanis og peberkorn, og steg i ca. 5 min. Fjern evt. lidt af det overskyndene fedt fra gryden og hæld det over anden. Tilsæt appelsinsaft, mel og vin, og lad det koge ind i 5 minutter. Hæld bouilon i gryden, og lad saucen simrer i 30 minutter. Sigt saucen over i en ren gryde, og kog ind til ca. 4 dl. Tilsæt fløde, jævn evt. saucen, og smag til med salt og peber.



Søgeord: jueland, andesteg, andesauce, andesovs, andestegssovs, andestegssauce, stegt and, julemad
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Jul

Begivenheder:
Gæstemad

Søgeord:
jueland, andesteg, andesauce, andesovs, andestegssovs, andestegssauce, stegt and, julemad

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her