Klassisk dansk juleand med sauce

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Tænd ovnen på 150 grader.
Fjern indmaden, og gem den til saucen. Skær gump, overskydende fedt og de yderste vingeled af anden. Skyl æblerne, og skær dem i både. Pil hvidløgene, og halvér dem. Fyld anden med æbler, svesker, hvidløg, timian, persille, laurbærblade, salt og peberkorn. Luk enden med kødnåle. Dup anden med køkkenrulle. Gnid skindet med rapsolie, og drys godt med salt og peber.
Smør et stort fad med rapsolie, og læg et par kviste timian og persille i bunden. Læg anden i fadet med brystet nedaf. Læg vingeled og overskydende fedt rundt om anden. Steg anden i ovnen i 1 time. Vend anden så brystet ligger opad, og steg yderligere i 1,5-2 timer. Dryp anden med stegskyen at par gange stegningen.
Tag anden ud af ovnen, og sæt den på en rist over et fad med brystet nedad. Tjek, om den er gennestegt ved at mærke, om lårene sidder løst, og se, om kødsaften er klar. Lad anden trække i 30-40 minutter udækket ved steutemperatur, så kødet bliver saftigt, og skindet sprødt. Dryp den et par gange med det overskydende fedt. Skær anden ud i under- og overlår, og skær brystet i 3 stykker, når den skal serveres. Servér æbler og svesker fra anden som tilbehør.
Hak løget groft skær porren i skiver. Skær æblet i både. Kom indmad, overskydende andefedt og evt. krydderurterne fra bunden af andefadet i en gryde, og varm op. Tilsæt løg, porre, æble, svesker, stjerneanis og peberkorn, og steg i ca. 5 min. Fjern evt. lidt af det overskyndene fedt fra gryden og hæld det over anden. Tilsæt appelsinsaft, mel og vin, og lad det koge ind i 5 minutter. Hæld bouilon i gryden, og lad saucen simrer i 30 minutter. Sigt saucen over i en ren gryde, og kog ind til ca. 4 dl. Tilsæt fløde, jævn evt. saucen, og smag til med salt og peber.
Søgeord: jueland, andesteg, andesauce, andesovs, andestegssovs, andestegssauce, stegt and, julemad
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Gæstemad
Søgeord:
jueland, andesteg, andesauce, andesovs, andestegssovs, andestegssauce, stegt and, julemad
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/klassisk-dansk-juleand-med-sauce