Kinesisk suppe med rejeboller
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Personer:
Antal
Ingredienser
Jordnøddeolie "til friturestegning"
500
g
Tigerrejer "afskallede rå, uden tarm"
25
g
Svinefedt "eller spæk"
1
stk
Æggehvide
2
stk
Forårsløg / springløg "finthakkede"
1
stk
Chili "grøn, udkernet finthakket"
1
tsk
Ingefær "friskreven"
Salt
Peber "friskkværnet"
1,5
l
Kyllingefond
2
spsk
Risvin "eller tør sherry"
2
spsk
Soya / soja / soyasauce "lys"
1
tsk
Sukker / melis / stødt melis
2
tsk
Sesamolie
250
g
Brøndkarse "frisk, uden grove stilke"
En forfriskende suppe med luksuriøse rejeboller. De er lidt dyre at lave pga. tigerrejernes pris, men smagen er det hele værd.
Fremgangsmåde
Varm et 5 cm højt lag olie op i en gryde. Imens køres rejer, svinefedt, æggehvide, forårsløg, chili og ingefær til en lind fars på en food processor. Tilsæt 1 tsk. salt og 1/4 tsk. peber.
Form farsen til boller a 2 1/2 cm i diameter med en ske. Læg bollerne forsigtigt ned i den varme olie og friter dem i 3-4 minutter, til de hæver og er gyldenbrune. Dryp af på køkkenrulle.
Hæld fonden i en stor gryde med vin eller sherry, soyasauce og sukker. Bring op på kogepunktet og lad det simre i 3 minutter. Tilsæt rejebollerne og kog videre i 2 minutter. Rør sesamolie i, smag til og tag gryden af blusset. Fordel brøndkarsen i suppeskålene og hæld suppen med rejebollerne over.
Server straks.
Der er nok til 4-6 personer.
Søgeord: kinesisk, suppe, rejeboller, forfriskende, ingredienser, fremgangsmåde, chili, friturestegning, hovedret, mad, opskrift, jordnøddeolie, tigerrejer, svinefedt, spæk, forårsløg, ingefær, kyllingefond, risvin, sherry
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Suppe , Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning , Hverdagsmad
Højtider:
Nytår
Velegnet til:
Buffet egnet
Søgeord:
kinesisk, suppe, rejeboller, forfriskende, ingredienser, fremgangsmåde, chili, friturestegning, hovedret, mad, opskrift, jordnøddeolie, tigerrejer, svinefedt, spæk, forårsløg, ingefær, kyllingefond, risvin, sherry
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Suppe , Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning , Hverdagsmad
Højtider:
Nytår
Velegnet til:
Buffet egnet
Søgeord:
kinesisk, suppe, rejeboller, forfriskende, ingredienser, fremgangsmåde, chili, friturestegning, hovedret, mad, opskrift, jordnøddeolie, tigerrejer, svinefedt, spæk, forårsløg, ingefær, kyllingefond, risvin, sherry
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/kinesisk-suppe-med-rejeboller
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/kinesisk-suppe-med-rejeboller