Karmelliserede æbler med kardemommecrumble og vaniljefløde
Crumble:
Bland havregryn, hvedemel, sukker, kardemomme og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene til en grov crumble.
Tænd ovnen på 200°. Fordel crumblen på en bageplade med bagepapir, og bag det i ovnen i 20 minutter, til det er let gyldent og sprødt. Afkøl crumblen.
Karmelliserede æbler:
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i 1 cm tykke både. Smelt smørret i en dyb pande, og tilsæt æblebåde, sukker og kanel. Vend rundt, og steg æblerne på panden i 5-10 minutter ved middel varme, til de er karamelliserede og møre, men stadig har lidt bid. Tag panden af varmen.
Vaniljefløde:
Pisk piskefløde og vaniljesukker til en let skum i en skål med en elpisker.
Servering:
Anret de lune æbler med karamellen fra panden i portionsskåle eller dybe tallerkener, og top med sprød crumble og vaniljefløde. Pynt evt. desserterne med rød skovsyre.
Søgeord: æblekage, karmelliserede æbler, bagt æblekage, lun æblekage, æbledessert, æblecrumble, kardekommecrumble
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Bagværk , Dessert , Kage
Opskriftstype:
Finere madlavning
Højtider:
Jul , Mortens aften , Thanksgiving
Begivenheder:
Gæstemad
Søgeord:
æblekage, karmelliserede æbler, bagt æblekage, lun æblekage, æbledessert, æblecrumble, kardekommecrumble
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/karmelliserede-aebler-med-kardemommecrumble-og-vaniljefloede