Kåldolmere med kastaniefyld

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Katanierne lægges i blød i rigeligt vand mindst 8 timer. De koges møre i iblødsætningsvandet 15 min. og afdryppes.
Hvidkålshovedet lægges i kogende vand. Bladene - 16-18 stk. - tages forsigtigt af, efterhånden som de bliver møre. Resten af kålhovedet koges mørt, og vandet gemmes. Af kålhovedet hakkes ca. 2 dl fint.
Halvdelen af katsanierne hakkes groft og røres i kvark eller ost sammen med den hakkede kål, granola, mælk eller fløde samt hakket løvstikke. Fyldet kan evt. smages til med salt.
Der lægges 1-2 spsk. af fyldet på hvert kålblad. Siderne foldes ind, og kåldolmerne rulles sammen. De lægges i et ovnfast fad med sammenføjningerne opad. Kogende hvidkålsvand hældes i fadet, og det sættes i en 200° varm ovn ca. 20 min.
De resterende kastanier brunes: honning og smør smeltes på panden, og kastanierne vendes rundt heri, indtil de er gyldne.
Resten af hvidkålsvandet kan evt. jævnes og bruges som sauce.
Hvis der anvendes frisk kastanier skal der bruges 1/2 kg. De koges på denne måde: der skæres et kryds i den spidse ende af kastanierne. De lægges i kogende vand og koges 15 min. Skallen pilles af, og den brune hinde fjernes.
Søgeord: kåldolmer, kastanier, vegetarmad, vegetarretter, vegetaropskrifter, madopskrifter, mad, madopskrift, opskrifter, opskrift
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Velegnet til:
Fedtfattig mad , Sund opskrift , Vegatarmad
Søgeord:
kåldolmer, kastanier, vegetarmad, vegetarretter, vegetaropskrifter, madopskrifter, mad, madopskrift, opskrifter, opskrift
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/kaaldolmere-med-kastaniefyld