Jødekager med karamel
Opskriften giver 60 stk. (eller 30 sammenlagte kager)
Bland hvedemel, sukker, vaniljekorn, fintrevet citronskal og salt sammen i en skål. Skær det kolde smør i små tern, og smuldr det i melblandingen, så det ligner grov rasp. Tilsæt æg, og saml dejen med hænderne uden at ælte mere end højest nødvendigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time, til den er fast og kold, men ikke stenhård.
Rul dejen ud i ca. 3 mm´s tykkelse med en kagerulle på et meldrysset bord. Stik dejen ud i runde kager med et lille glas eller en kageudstikker. Fordel kagerne på bageplader beklædt med bagepapir. Varm ovnen op til 180 grader. Penls kagerne med sammenpisket æg. Hak mandlerne fint, og bland sukker og kanel sammen. Drys kagerne med mandler og kanelsukker. Bag jødekagerne i den forvarmede ovn i 7-10 min., til de er let gyldne i kanterne. Lad dem køle helt af på en rist.
Spis jødekagerne, som de er, eller læg kagerne sammen 2 og 2 med 1 tsk. tyk karamel imellem. Server kagerne straks, hvis de er lagt sammen med karamel. Uden karamelfyld kan du opbevare dem i en lufttæt beholder i op til flere uger.
Søgeord: jødekage, jødekager, jødesmåkager, julesmåkager, karamelsmåkage, småkage med karamel, jødekager med karamel
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Bagværk , Kage
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
jødekage, jødekager, jødesmåkager, julesmåkager, karamelsmåkage, småkage med karamel, jødekager med karamel
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/joedekager-med-karamel