Logo
www.mad-og-drikke.dk

Hybenchutney

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 2 Glas

Ingen billede
Intet billede
Glas:
Antal
Ingredienser
Info
500
g
Hyben
2
stk
Rødløg
100
g
Sukker / melis / stødt melis
1
dl
Æbleeddike "eller anden frugteddike"
eller anden frugteddike
1
stk
Stjerneanis
10
stk
Korianderfrø
10
stk
Fennikelfrø
Salt
Peber

Der bliver 2 små sylteglas


Fremgangsmåde

Skær hybenfrugterne igennem og skrab kernerne ud med en ske. Det er nemmest med modne hyben, der ikke er overmodne og bløde. Opvarm sukkeret i en gryde, til det karmeliserer og er let gyldnt. Pil løgene, halvér dem og skær dem ud i helt fine strimler. Tilsæt fintsnittet løg og kryddrier til den gyldenbrune karamel, drys med lid salt, så løg afgiver vædske og karamellen ikke bliver for mørk. Tilsæt eddike, peber og hyben, når løgene er blevet bløde. Lad chutneyen kogen igennem i ca. 10 minutter, til hybenerne begynder at blive bløde, og chutneyen bliver en tæt kompot. 

 

Tag gryden af varmen og smag evt. til med ekstra salt og friskkværnet peber. Kom chutneyen på et skoldet sylteglas eller i en lufttæt bøtte. Den kan holde sig i køleskabet i ca. en måned. Uåbnet kan chutneyen holde sig 3-4 måneder.



Søgeord: hybenchutney, chutnet, syltning, syltede hyben
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Syltning , Tilbehør

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Højtider:
Jul , Mortens aften

Søgeord:
hybenchutney, chutnet, syltning, syltede hyben
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her