Logo
www.mad-og-drikke.dk

Henkogte pærer

(1)

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
1
kg
Pærer
Lage
5
dl
Vand
125
g
Sukker / melis / stødt melis
1
tsk
Vanillesukker / vaniljesukker

1 liter

Fremgangsmåde
Vaskede pærer skrælles med en kartoffelskræller, flækkes og kernehuset bores ud med en teske. De halve pærer lægges umiddelbart efter skrælningen i sukkerlagen, hvori pærestykkerne forkoges 5 - 10 min. efter hårdheden.

De lægges efterhånden i henkogningsglas. Når alle pærerne er kogte, gives lagen et opkog, skummes, sies og fordeles i glassene. Disse lukkes og henkoges ved 85 grader i 30 min. i vand, og derefter i ovnen ved 140 grader.

Langsom opvarmning bevirker, at frugten ikke stiger til vejrs. Langsom afkøling forbedrer holdbarheden og velsmagen. Forkogningen bevirker, at frugten ikke bliver mørk.

Tip
Bedst egnede er : Gråpærer, Louise Bonne, Grev Moltke, Bergamotte, Eyewood. Pærer til henkogning skal være knapt spisemodne.


Søgeord: henkogte, pærer, lage, vand, melis, vanillesukker
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Dessert , Syltning , Tilbehør

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
henkogte, pærer, lage, vand, melis, vanillesukker
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her