Logo
www.mad-og-drikke.dk

Groft landbrød

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver

Ingen billede
Intet billede
Antal
Ingredienser
Info
50
g
Gær
3
dl
Kærnemælk
3
dl
Vand "varmt"
varmt
1
spsk
Fint salt
1
spsk
Honning
500
g
Fuldkornshvedemel
500
g
Hvedemel
0,5
dl
Olivenolie

2 brød

Fremgangsmåde
Bland kold kærnemælk og varmt vand, og hæld det over den smuldrede gær i røreskålen. Rør, til gæren er opløst. Tilsæt salt og honning, og rør det ud. Rør fuldkornshvedemelet i væsken, og lad dejen stå en times tid, til det bobler.

Rør fedtstoffet i, og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, og form den til 2 aflange brød.

Bag brødene ved 220 grader i 30-35 min. Dæk over1iden med folie, hvis de er ved at blive mørke. Det er vigtigt, at brødet bliver gennembagt, ellers bliver det klægt.

Bank det færdige brød på undersiden, det skal lyde hult. Lad brødet køle af på en rist, ellers bliver bunden fugtig.


Søgeord: groft, landbrød, brød, gær, honning, fuldkorns, hvedemel, kærnemælk, bagværk
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Let
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Morgenmad , Brunch , Bagværk , Brød

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Velegnet til:
Madpakke egnet

Søgeord:
groft, landbrød, brød, gær, honning, fuldkorns, hvedemel, kærnemælk, bagværk
Muligheder

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her