Gratineret hummer og kammuslinger
Hummerne tilberedes efter kogemetoden. Kødet pilles ud af klørene og halerne og skæres ud i grove tern.
Kammuslingerne dampes i vand og hvidvin med lidt salt og skæres ud i grove tern.
Stokken brækkes af artiskokken og den koges i 12 min. i vand tilsat citron og salt. blade ne pilles af og nogle af dem gemmes til at pynte med. Bunden renses for fiber og skæres ud i samme størelse stykker, som hummerne.
Creme fraiche, æggeblommer, citronsaft og lidt salt, sættes på varmen i en gryde og der piskes kraftigt til sabayonen er varm, tyk og luftig. Den afkøles og de hakkede purløg tilsættes.
Hummer, kammuslinger og artiskok blandes og fyldes i de tomme hummerskaller. Så overhældes de med sabayonen og gratineres under grillen i ovnen, til de er gyldene. Pas på - der er kun få sekunder fra de begynder at tage farve, til de er færdige.
Søgeord: gratineret, hummer, kammuslinger, artiskok, hvidvin, vand, sabayon, forret, madopskrifter
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Forret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Højtider:
Nytår , Valentine
Begivenheder:
Bryllup , Kobber/sølv/guld bryllup
Søgeord:
gratineret, hummer, kammuslinger, artiskok, hvidvin, vand, sabayon, forret, madopskrifter
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/gratineret-hummer-og-kammuslinger