Grahamsfranskbrød
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver
Antal
Ingredienser
5
dl
Skummetmælk
2
dl
Yoghurt
50
g
Gær
1
spsk
Honning
2
spsk
Olie
2
tsk
Salt
50
g
Hvedekim
100
g
Boghvedemel
500
g
Grahamsmel
200 - 300
g
Hvedemel
2 brød
Fremgangsmåde
Mælk og yoghurt opvarmes til 37°, og gæres røres ud i væden. Honning, olie, salt, hvedekim, boghvedemel og grahamsmel tilsættes. Dejen røres sammen, og hvedemelet æltes i efterhånden. Dejen æltes grundigt og stilles til hævning et lunt sted 1 time.
Dejen slås ned og æltes igennem igen. Den lægges i to smurte 1 1/2 liters bageforme og efterhæves 1/2 time.
Brødene pensles med olie og bages i en 200° varm ovn 35-40 min. Brødene tages ud af formene, og står i den slukkede ovn endnu ca. 10 min.
Der kan også bages boller eller små flutes af denne dej. Disse bages ca. 25 min.
Søgeord: bagværk, grahamsfranskbrød, opskrift, mad, brød, gær, honning, hvedekim, boghvedemel, grahamsmel, hvedemel, franskbrød
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Let
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Morgenmad , Brunch , Bagværk , Brød
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Velegnet til:
Fedtfattig mad
Søgeord:
bagværk, grahamsfranskbrød, opskrift, mad, brød, gær, honning, hvedekim, boghvedemel, grahamsmel, hvedemel, franskbrød
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Morgenmad , Brunch , Bagværk , Brød
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Velegnet til:
Fedtfattig mad
Søgeord:
bagværk, grahamsfranskbrød, opskrift, mad, brød, gær, honning, hvedekim, boghvedemel, grahamsmel, hvedemel, franskbrød
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/grahamsfranskbroed
Del på Pinterest
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/grahamsfranskbroed