Gammeldags andesteg

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Anden klargøres og vingerne klippes af og bruges evt. senere til sauce. Æbler, skåret i både og svesker marineres med portvin i ca 1 time. Sukker, salt og peber blandes sammen, anden gnides deri ind- og udvendigt, hvorefter fyldet kommes ind i anden.
Anden lægges med ryggen opad på den smurte ovnrist over bradepanden og stilles i en kold ovn. Ovnen indstilles på 160 grader. Der hældes 1 liter kogende vand i bradepanden. Når der er gået ca. 45 minutter vendes anden, så den ligger med brystet opad og steger videre i ca. 1½-2 timer . Derefter hældes vand og af smeltet fedt fra bradepanden. Ovnen varmes op til 225 grader, og anden brunes med ovnventilen åben.
Brystskød og lår skæres fra og deles i passende portionsstykker. Anden serveres med brun sauce, rødkål, brunede eller hvide kartofler.
Tip til tilbehør
Sauce:
Vingerne klippes af den rå and, da de ofte bliver tørstegt i ovnen. Vinger, hals og indmad brunes, dækkes med suppe eller vand, tilsættes salt, 1 porre, 1 løg, 1 gulerod og 1 bouillonterning, og koges 1 time. Skyen sies fra og tilsættes skyen fra bradepanden.
Saucen laves af 50 g afskummet andefedt, 50 g mel og 1 lliter andesky smagt til med salt og peber og kulør til den ønskede farve. Et tip er ved anretning at smage saucen til ved med ca. ½-1dl rødvin, hvilket tager lidt af den fede smag.
Rødkål:
Et ¼ rødkålshoved eller ca. 600 g fintsnittet kål kommes i en gryde med 1 dl solbærsaft, 3 dl æblemos, 2 stænger kanel, 1 stang vanille delt i 2 og skrabet for korn, 3-4 nelliker, 3-4 spsk. honning og 1 appelsin delt i både. Det hele koges ca. 30 minutter til rødkålen er mør. Smages til med fedt fra andestegen, salt og peber. Serveres kold eller varm.
Søgeord: gammeldags, andesteg, æbler, svesker, juleopskrifter, jul, mad, portvin
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Jul , Mortens aften , Thanksgiving
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
gammeldags, andesteg, æbler, svesker, juleopskrifter, jul, mad, portvin
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/gammeldags-andesteg