Fransk kartoffeltærte

Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Ingredienserne til tærtedejen æltes sammen til en kugle. Pakkes ind i film og lægges i køleskabet i 30 min.
Kartoflerne koges møre, pilles og skæres i tynde skiver.
Baconternene lægges i en gryde og dækkes med koldt vand. De gives et kort opkog. Hæld vandet fra, skyl ternene kort i frisk vand og dup dem tørre i køkkenrulle. Lidt olie opvarmes på en pande og baconternene steges gyldne. De blandes herefter med kartoffelskiverne.
Piskefløden hældes i en gryde og koges langsomt ind til det halve. Den indkogte fløde køler af og røres dernæst sammen med 2 æggeblommer. Blandingen hældes over kartofler og bacon og der røres godt. Tilsæt ligeledes den revne ost. Smag til med salt og peber.
Tærtedejen deles i 2 lige store klumper. Rul hver del ud til en 2 mm tyk cirkel med en diameter på ca. 20 cm.
Den ene cirkel lægges på en smurt bageplade. Kartoffelblandingen smøres ud herpå. Efterlad dog en kant på 2,5 cm. Den sidste æggeblomme piskes sammen med 2 tsk. vand, og kanten pensles omhyggeligt.
Den anden dejcirkel lægges ovenpå fyldet, så det er heltdækket. Kanterne presses godt sammen og foldes indad med en lille drejning. Når tærten er lukket helt tæt til, pensles den med æg. Med en lille skarp kniv, laves et 1 cm. hul midt i tærten.
Inden bagningen pensles tærten igen med æg, og den bages i 20-30 min. ved 200 ° til den er smuk gylden.
Søgeord: Fransk, kartoffeltærte, tærte, tærter, madtærte, madtær
Pris: Billig
Opskrift: Mad
Kategori:
Tilbehør
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Mortens aften , Nytår , Pinse , Påske , Sankt Hans , Thanksgiving
Velegnet til:
Buffet egnet
Begivenheder:
Barnedåb , Bryllup , Fødselsdag , Jubilæum , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Påskefrokost , Sommerfest , Pinsefrokost
Søgeord:
Fransk, kartoffeltærte, tærte, tærter, madtærte, madtær
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/fransk-kartoffeltaerte