Logo
www.mad-og-drikke.dk

Formbrød med gulerødder og hørfrø

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 2 Stk.

Ingen billede
Intet billede
Stk.:
Antal
Ingredienser
Info
2
dl
Groft rugmel
1
dl
Hørfrø
1
dl
Hvedeklid
0,5
dl
Knuste rugkerner "knuste"
knuste
1,5
dl
Solsikkekerner
1
spsk
Salt
5
dl
Vand "kogende"
kogende
25
g
Gær
2
dl
Vand
2
mellem
Gulerod / Gulerødder
0,5
spsk
Rapsolie "+ til formen"
+ til formen
11
dl
Hvedemel "ca."
ca.

2 brød


Fremgangsmåde

Bland rugmel, hørfrø, hvedeklid, rugkerner, solsikkekerner og salt sammen i en skål. Hæld det kogende vand i blandingen, og rør ingredienserne sammen - brug evt. en røremaskine.

 

Dæk derefter skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve i 2 timer. Opløs gæren i 2 dl vand, og hæld det i dejblandingen. Skræl gulerødderne, og riv dem fint. Bland dem og olien samt hvedemelet i dejen, og lad den hæve yderligere 1 time.

 

Smør 2 aflange 1 1/2 litersforme med rapsolie eller smør. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, del den i 2 dele, og læg dem i formene. Lad dejen efterhæve under et viskestykke i 25 minutter.

 

Tænd imens ovnen på 225 grader. Bag brødene i ovnen i 35-40 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle af, inden du tager dem ud af formene.



Søgeord: formbrød, franskbrød, brød, gulerodsbrød, gulerodsformbrød, hørfrøbrød
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Morgenmad , Brunch , Frokost , Bagværk , Brød , Tilbehør

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Velegnet til:
Buffet egnet , Madpakke egnet , Sund opskrift , Vegatarmad

Begivenheder:
Påskefrokost , Pinsefrokost

Søgeord:
formbrød, franskbrød, brød, gulerodsbrød, gulerodsformbrød, hørfrøbrød
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/formbroed-med-guleroedder-og-hoerfroe

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her