Logo
www.mad-og-drikke.dk

Forloren harre med skilt sauce

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Forloren harre med skilt sauce - Illustration - kan være AI genereret og afvige fra opskriften
Bemærk: Illustration - kan være AI genereret og afvige fra opskriften
Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
300
g
Hakket flæskekød
300
g
Hakket oksekød / oksefars
2
stk
Æg
1
stk
Løg "lille fintrevet"
lille fintrevet
1
dl
Rasp
1,5 - 2
dl
Mælk "eller fløde 13 %"
eller fløde 13 %
Salt
Peber
1
pakke
Bacon "150 g"
150 g
3
dl
Mælk "eller en blanding af mælk og fløde 13 %"
eller en blanding af mælk og fløde 13 %
Majsstivelse "til jævning"
til jævning
Ribsgele
Kulør / sovsekulør "evt."
evt.

Tilbehør: kartofler og gele‚ eller rysteribs, evt. salat

Fremgangsmåde

Rør en ikke for fast og ikke for lind fars af kød, æg, løg, rasp, og mælk. Smør et ovnfast fad og form farsen til at aflangt "brød". Klap det godt sammen og glat overfladen med en våd dejskraber så der ikke er huller. Læg baconskiverne ovenpå.(Små overskydende stykker lægges ved siden af).

Brun haren midt i en 225° varm ovn 15 min. Dæmp varmen til 180° og hæld mælken over kødet. Steg videre ca. 45 min. Øs mælken i fadet op over af og til og spæd evt. med mere væske, hvis det næsten forsvinder. Prik og se om kødsaften er helt klar.

Tag fadet ud af oven og hæld skyen / mælken i en gryde. Spæd med kartoffelvand til en god konsistens. Kog saucen godt igennem og pisk den så glat som muligt. Smag til med gelé og jævn den evt. med lidt majsstivelse/ lys saucejævner. Saucen kan farves med kulør.

Skær haren i tykke skiver og server med kartofler, sauce og gelé.



Søgeord: Forloren, harre, flæskekød, flæskesmåkød, oksekød, okse
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Let
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
Forloren, harre, flæskekød, flæskesmåkød, oksekød, okse

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her