Logo
www.mad-og-drikke.dk

Flødekartofler

(1) 4 Personer

Flødekartofler
Bemærk: Ilustrationsbillede - ikke billede af ret
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
1
kg
Kartoffel / kartofler
1
stk
Løg "lille, fintrevet"
lille, fintrevet
0,25
tsk
Muskatnød "reven"
reven
Salt
Peber
0,25
l
Piskefløde

Beregn 1/4 - 1/2 liter piskefløde alt efter kartoffeltype.


Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg kartoflerne lagvis med løg, hvidløg og krydderierne i et ovnfast fad. Hæld piskefløden over kartoflerne, så det næsten dækker. Bag kartoflerne midt i ovnen ca. 1 time ved 200°. Hvis de bliver for mørke kommes stanniol over.

 

Tip: 
1. kom gerne stegte bacontern samt tynde porreringe eller forårsløg imellem hver lag kartofler. 

2. man kan også smørre fadet ind i hvidløgssmør inden man kommer kartoflerne i.

3. brug evt. halv fløde og halv mornaysauce til saucen.



Søgeord: Flødekartofler, fløde, kartofler, kartoffelretter, kar
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Let
Pris: Billig
Opskrift: Mad

Kategori:
Tilbehør

Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad

Højtider:
Mortens aften , Nytår , Sankt Hans , Thanksgiving

Velegnet til:
Buffet egnet

Begivenheder:
Barnedåb , Bryllup , Fødselsdag , Jubilæum , Kobber/sølv/guld bryllup , Konfirmation , Sommerfest , Studenterfest , Julefrokost , Fest

Søgeord:
Flødekartofler, fløde, kartofler, kartoffelretter, kar

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her