Flettet madbrød med pesto og ost
1 brød
Opløs gær i vandet og tilsæt salt, sukker og olie. Tilsæt hvedemel samt evt. de ekstra krydderier og ælt til en blank og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
Rul dejen ud til et rektangel (ca. 20 x 30 cm) på et meldrysset bord. Smør pesto på dejen i et tyndt lag og drys med revet ost. Rul dejen sammen som en roulade og læg den på et stykke bagepapir. Flæk rouladen på langs fra den ene ende til den anden, men så den stadig hænger sammen i den ene ende. Sno herefter de to stykker rundt om hinanden og klem dem sammen i enden, så det bliver til et fint, snoet brød med et smukt mønster af pesto. Det er nemmest, hvis man lader dejen ligge på køkkenbordet, så man reelt bare skal flytte stykkerne over hinanden et par gange.
Flyt bagepapiret med brødet over på bagepladen og lad brødet efterhæve i ca. 30 min. Brødet kan godt se lidt skævt og rodet ud, men man kan lige rette det lidt til, når det er flyttet over på bagepladen – det ser for det meste meget bedre ud, når det har været en tur i ovnen.
Bag brødet ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 20-25 min. til det er gyldent og gennembagt. Pas på pestoen ikke bliver for mørk – man kan evt. lægge et stykke stanniol let henover brødet i den sidste del af bagetiden. Server brødet lunt.
Tip: Skal det gå hurtigt, så kan brødet også laves med en rulle færdiglavet pizzadej.
Søgeord: pestobrød, pesto, pestoflutes, brød med pesto
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Frokost , Appetizer , Brød , Tilbehør
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Højtider:
Nytår
Velegnet til:
Buffet egnet
Begivenheder:
Gæstemad
Søgeord:
pestobrød, pesto, pestoflutes, brød med pesto
Del på Pinterest
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/flettet-madbroed-med-pesto-og-ost