Flæskesteg til jul
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver
Intet billede
Antal
Ingredienser
1
kg
Svinekam "med svær"
25
g
Smør "blødgjort"
Salt
Peber "nykværnet"
Fremgangsmåde
Køb blot et stykke svinekam med et godt lag spæk. Spækket er med til at gøre den færdige steg saftig og velsmagende - da fedtet under stegningen ligesom »siler« ned i kødet. Skyen kan jo altid skummes for fedt. Desuden bliver sværen lettere sprød - dog må man alligevel ty til den efterhånden velkendte metode og lade svinekammen med sværen nedad dampe et kvarters tid i kogende vand. Brug hertil et ovnfast fad, der passer i størrelsen eller en pande. Det er ikke meningen, at stegen skal sejle i vand i en stor bradepande - vandet må kun lige nå op om sværen.
Tag svinekammen op, gnid den med blødgjort smør, og drys med rigelig salt og nykværnet groft peber. Stegen sættes i ovnen ved kraftig varme (250 grader) på ovn risten over bradepanden, hvori der hældes lidt kogende vand. Når sværen er pæn lysebrun, dæmpes blusset til 190 grader, og svinekammen steges ca. 1 1/2 time.
Skyen hældes fra direkte i sauce gryden og skummes omhyggeligt. Bringes i kog og tilsættes 2 dl bouillon, må godt være kogende vand, tilsat kød kraft - det giver saucen en fyldigere smag, da »flæskestegsauce« ofte kan være lidt fad. Jævn med en smørbolle (25 g smør/margarine 30 g mel), der tilsættes under livlig piskning. Småkoger 10-12 minutter og saucen smages til.
Tilbehør: Smørbrunede kartofler og rødkål
Som et ekstra tilbehør så prøv følgende: Tilbered en portion æblemos af 1/2 kg æbler. Smag den til med friskrevet peberrod og et drys salt. Æblemosen skal endelig have en kraftig smag af peberroden. Det er et tilbehør, der klæder flæskestegen fortræffeligt.
Tag svinekammen op, gnid den med blødgjort smør, og drys med rigelig salt og nykværnet groft peber. Stegen sættes i ovnen ved kraftig varme (250 grader) på ovn risten over bradepanden, hvori der hældes lidt kogende vand. Når sværen er pæn lysebrun, dæmpes blusset til 190 grader, og svinekammen steges ca. 1 1/2 time.
Skyen hældes fra direkte i sauce gryden og skummes omhyggeligt. Bringes i kog og tilsættes 2 dl bouillon, må godt være kogende vand, tilsat kød kraft - det giver saucen en fyldigere smag, da »flæskestegsauce« ofte kan være lidt fad. Jævn med en smørbolle (25 g smør/margarine 30 g mel), der tilsættes under livlig piskning. Småkoger 10-12 minutter og saucen smages til.
Tilbehør: Smørbrunede kartofler og rødkål
Som et ekstra tilbehør så prøv følgende: Tilbered en portion æblemos af 1/2 kg æbler. Smag den til med friskrevet peberrod og et drys salt. Æblemosen skal endelig have en kraftig smag af peberroden. Det er et tilbehør, der klæder flæskestegen fortræffeligt.
Søgeord: flsækesteg, julemad, opskrifter, svinekam
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
flsækesteg, julemad, opskrifter, svinekam
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
flsækesteg, julemad, opskrifter, svinekam
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/flaeskesteg-til-jul
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/flaeskesteg-til-jul