Flæskesteg stegt som porchetta
							Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 6 Personer						
											
																					Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
														Personer:
													
												Antal
									Ingredienser
									1
												stk
											Løg  "lille"
											Olivenolie  
											50
												g
											Franskbrød  "smuldret"
											2 - 3
												stk
											Fennikelknolde  "med masser af fjeragtige blade, finthakket"
											1
												spsk
											Persille  "finthakket"
											1
												spsk
											Timian (frisk)  "finthakket"
											250
												g
											Svineindmad  "lever, hjerte etc, eller lever alene, hvis det foretrækkes, finthakket"
											Salt  
											Peber  
											1
												stk
											Citron  "reven skal og saft heraf"
											1,5
												kg
											Svinebov  "udbenet med svær"
											0,5
												flaske
											Hvidvin  "tør"
											2
												spsk
											Anis likør  "æggepernod, Ricard"
											
	Porc rati a la porchetta.
	
		
Porchetta, som Monsieur Chiodo laver den, består af en hel, udbenet gris, fyldt med kviste af vild fennikel, fennikelblomster og dens egen indmad. Den steges i en svidende varm ovn for at blive sprød i skindet, derpå pakkes den ind i kålblade for at forhindre den i at blive hård i kødet.
	
Intet kan smage bedre end en tyk skive endnu ovnvarm porchetta, men følgende måde at stege en svinebov på er en ikke dårlig erstatning for dem, hvis ovn ikke kan klare en helstegt gris.
						Porchetta, som Monsieur Chiodo laver den, består af en hel, udbenet gris, fyldt med kviste af vild fennikel, fennikelblomster og dens egen indmad. Den steges i en svidende varm ovn for at blive sprød i skindet, derpå pakkes den ind i kålblade for at forhindre den i at blive hård i kødet.
Intet kan smage bedre end en tyk skive endnu ovnvarm porchetta, men følgende måde at stege en svinebov på er en ikke dårlig erstatning for dem, hvis ovn ikke kan klare en helstegt gris.
Fremgangsmåde
								  Forvarm ovnen til 225º C. Steg løgene i olie, til de er bløde. Tilsæt brød, fennikel, persille, timian og svineindmad. Fortsæt stegningen under jævnlig omrøring, til fennikelen er mør. Smag til med salt, peber og citron.
 
Rids sværen dybt. Luk lommen i kødet op, og læg fyldet i. Rul kødet sammen, og bind snor om. ( Hvis man har for meget fyld, kan man lade det stege med i ovnen i en tildækket skål for sig selv). Gnid kødstykket godt med olivenolie, groft salt og sort peber, og steg det i 20-30 minutter, til skindet er gyldent. Skru ned til 175ºC i 1 1/2 time (de sidste 15 minutter hæves temperaturen for at få sværen sprød), til kødsaften er ravfarvet i stedet for lyserød.
 
Flyt stegen over på et forvarmet serveringsfad og fjern snoren. Bring vinen og likøren i kog sammen med skyen fra brandepanden, og lad det koge ind til den halve mængde. Smag til med salt og peber, og server stegen skåret i tykke skiver med nogle spsk sky fra bradepanden over og salat til.
										Rids sværen dybt. Luk lommen i kødet op, og læg fyldet i. Rul kødet sammen, og bind snor om. ( Hvis man har for meget fyld, kan man lade det stege med i ovnen i en tildækket skål for sig selv). Gnid kødstykket godt med olivenolie, groft salt og sort peber, og steg det i 20-30 minutter, til skindet er gyldent. Skru ned til 175ºC i 1 1/2 time (de sidste 15 minutter hæves temperaturen for at få sværen sprød), til kødsaften er ravfarvet i stedet for lyserød.
Flyt stegen over på et forvarmet serveringsfad og fjern snoren. Bring vinen og likøren i kog sammen med skyen fra brandepanden, og lad det koge ind til den halve mængde. Smag til med salt og peber, og server stegen skåret i tykke skiver med nogle spsk sky fra bradepanden over og salat til.
Søgeord: flæskesteg, porchetta, svineindmad, svinebov, hvidvin, anislikør, æggepernod
Om Opskriften
								
										Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
																					
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul , Sankt Hans
Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup , Sommerfest , Julefrokost
Søgeord:
flæskesteg, porchetta, svineindmad, svinebov, hvidvin, anislikør, æggepernod
								Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul , Sankt Hans
Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup , Sommerfest , Julefrokost
Søgeord:
flæskesteg, porchetta, svineindmad, svinebov, hvidvin, anislikør, æggepernod
Muligheder
								
										
										 Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
																					
										
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/flaeskesteg-stegt-som-porchetta
								Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/flaeskesteg-stegt-som-porchetta

