Flæskesteg stegt som porchetta
Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 6 Personer
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
1
stk
Løg "lille"
Olivenolie
50
g
Franskbrød "smuldret"
2 - 3
stk
Fennikelknolde "med masser af fjeragtige blade, finthakket"
1
spsk
Persille "finthakket"
1
spsk
Timian (frisk) "finthakket"
250
g
Svineindmad "lever, hjerte etc, eller lever alene, hvis det foretrækkes, finthakket"
Salt
Peber
1
stk
Citron "reven skal og saft heraf"
1,5
kg
Svinebov "udbenet med svær"
0,5
flaske
Hvidvin "tør"
2
spsk
Anis likør "æggepernod, Ricard"
Porc rati a la porchetta.
Porchetta, som Monsieur Chiodo laver den, består af en hel, udbenet gris, fyldt med kviste af vild fennikel, fennikelblomster og dens egen indmad. Den steges i en svidende varm ovn for at blive sprød i skindet, derpå pakkes den ind i kålblade for at forhindre den i at blive hård i kødet.
Intet kan smage bedre end en tyk skive endnu ovnvarm porchetta, men følgende måde at stege en svinebov på er en ikke dårlig erstatning for dem, hvis ovn ikke kan klare en helstegt gris.
Porchetta, som Monsieur Chiodo laver den, består af en hel, udbenet gris, fyldt med kviste af vild fennikel, fennikelblomster og dens egen indmad. Den steges i en svidende varm ovn for at blive sprød i skindet, derpå pakkes den ind i kålblade for at forhindre den i at blive hård i kødet.
Intet kan smage bedre end en tyk skive endnu ovnvarm porchetta, men følgende måde at stege en svinebov på er en ikke dårlig erstatning for dem, hvis ovn ikke kan klare en helstegt gris.
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 225º C. Steg løgene i olie, til de er bløde. Tilsæt brød, fennikel, persille, timian og svineindmad. Fortsæt stegningen under jævnlig omrøring, til fennikelen er mør. Smag til med salt, peber og citron.
Rids sværen dybt. Luk lommen i kødet op, og læg fyldet i. Rul kødet sammen, og bind snor om. ( Hvis man har for meget fyld, kan man lade det stege med i ovnen i en tildækket skål for sig selv). Gnid kødstykket godt med olivenolie, groft salt og sort peber, og steg det i 20-30 minutter, til skindet er gyldent. Skru ned til 175ºC i 1 1/2 time (de sidste 15 minutter hæves temperaturen for at få sværen sprød), til kødsaften er ravfarvet i stedet for lyserød.
Flyt stegen over på et forvarmet serveringsfad og fjern snoren. Bring vinen og likøren i kog sammen med skyen fra brandepanden, og lad det koge ind til den halve mængde. Smag til med salt og peber, og server stegen skåret i tykke skiver med nogle spsk sky fra bradepanden over og salat til.
Rids sværen dybt. Luk lommen i kødet op, og læg fyldet i. Rul kødet sammen, og bind snor om. ( Hvis man har for meget fyld, kan man lade det stege med i ovnen i en tildækket skål for sig selv). Gnid kødstykket godt med olivenolie, groft salt og sort peber, og steg det i 20-30 minutter, til skindet er gyldent. Skru ned til 175ºC i 1 1/2 time (de sidste 15 minutter hæves temperaturen for at få sværen sprød), til kødsaften er ravfarvet i stedet for lyserød.
Flyt stegen over på et forvarmet serveringsfad og fjern snoren. Bring vinen og likøren i kog sammen med skyen fra brandepanden, og lad det koge ind til den halve mængde. Smag til med salt og peber, og server stegen skåret i tykke skiver med nogle spsk sky fra bradepanden over og salat til.
Søgeord: flæskesteg, porchetta, svineindmad, svinebov, hvidvin, anislikør, æggepernod
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Svær
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul , Sankt Hans
Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup , Sommerfest , Julefrokost
Søgeord:
flæskesteg, porchetta, svineindmad, svinebov, hvidvin, anislikør, æggepernod
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul , Sankt Hans
Begivenheder:
Kobber/sølv/guld bryllup , Sommerfest , Julefrokost
Søgeord:
flæskesteg, porchetta, svineindmad, svinebov, hvidvin, anislikør, æggepernod
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/flaeskesteg-stegt-som-porchetta
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/flaeskesteg-stegt-som-porchetta