Flæskesteg med allehånde
							Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 						
											
																					Er billedet forkert? Har du et bedre vi må bruge? Kontakt os på Facebook
Antal
									Ingredienser
									1
												stk
											Svinekam  "ca. 2-2 1/2 kg"
											6 - 8
												stk
											Laurbærblade  
											1 - 1,5
												spsk
											Groft salt  
											Peber  "lidt"
											0,5
												tsk
											Allehånde  
											Fremgangsmåde
								 Tidsforbrug, fra start til serveringstidspunkt: 20+30+30 min i ovnen, hviletid 15+10 min, samt forberedende ridsning, saltning, ind- og udtagning samt udskæring ca 35 min.
 
Udskæring / sværkogning:
Sæt en kedel vand over til kogning, tænd ovnen på 230 grader. Rids stegen helt ned til kødet med 1/2 cm brede svær. Læg stegen med sværen nedad i en bradepande, og hæld det kogende vand ved. Ind i ovnen i 20 min.
 
Stegning:
Vandet hældes fra i en skål til sovsen. Sværen indgnides med salt, ned mellem sværene. Kødsiden indgnides med salt, peber og allehånde. Stegen sættes tilbage i bradepanden, og laurbærbladene sættes ned mellem sværene. Ind i ovnen i 30 min stadig ved 230.
 
Hviletid:
Stegen tages ud, og stilles utildækket på bordet i 15 min. Ovnen sættes ned til 160.
 
Stegning:
Ind i ovnen i 30 min. Herefter skal centertemperaturen vise 60. Hvis lavere - ind i ovnen igen. Brug herefter fem minutter på sværen, d. v. s. der skal måske bruges grill.
 
Hviletid:
Ud af ovnen, fedtet hældes fra, folie rundt om stegen i bradepanden, ej om sværen. Hviletid 20 minutter.
 
Udskæring:
Skær sværen fra, er den ikke helt færdig er det nu den skal under grillen igen. Skær stegen i passende skiver.
										Udskæring / sværkogning:
Sæt en kedel vand over til kogning, tænd ovnen på 230 grader. Rids stegen helt ned til kødet med 1/2 cm brede svær. Læg stegen med sværen nedad i en bradepande, og hæld det kogende vand ved. Ind i ovnen i 20 min.
Stegning:
Vandet hældes fra i en skål til sovsen. Sværen indgnides med salt, ned mellem sværene. Kødsiden indgnides med salt, peber og allehånde. Stegen sættes tilbage i bradepanden, og laurbærbladene sættes ned mellem sværene. Ind i ovnen i 30 min stadig ved 230.
Hviletid:
Stegen tages ud, og stilles utildækket på bordet i 15 min. Ovnen sættes ned til 160.
Stegning:
Ind i ovnen i 30 min. Herefter skal centertemperaturen vise 60. Hvis lavere - ind i ovnen igen. Brug herefter fem minutter på sværen, d. v. s. der skal måske bruges grill.
Hviletid:
Ud af ovnen, fedtet hældes fra, folie rundt om stegen i bradepanden, ej om sværen. Hviletid 20 minutter.
Udskæring:
Skær sværen fra, er den ikke helt færdig er det nu den skal under grillen igen. Skær stegen i passende skiver.
Søgeord: flæskesteg, juleopskrifter, mad, svinekam, laurbærblade, allehånde
Om Opskriften
								
										Sværhedsgrad: Normal
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
																					
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
flæskesteg, juleopskrifter, mad, svinekam, laurbærblade, allehånde
								Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Hverdagsmad
Højtider:
Jul
Begivenheder:
Julefrokost
Søgeord:
flæskesteg, juleopskrifter, mad, svinekam, laurbærblade, allehånde
Muligheder
								
										
										 Del opskrift på Facebook
Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
																					
										
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/flaeskesteg-med-allehaande
								Del på Pinterest
Del opskrift på X
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Print opskrift uden billede
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/flaeskesteg-med-allehaande

