Fiskespid med rosmarin, ciabatta og bacon
Forvarm ovnen til 220°. Skær fisken i tern á 2 ½ cm og læg dem i en skål sammen med ciabattatern på samme størrelse. Stød rosmarin i en morter sammen med hvidløg og olie. Hæld krydderolien over fisk og brød og vend det hele godt rundt.
Tag et spid, kom fisk på, så brødtern og fortsæt, til der er ca. 3 stykker fisk og brød på hvert spid og krydr med salt og friskkværnet peber. 3 skiver bacon vikles løst om hvert spid, så baconen også kommer ind imellem ternene.
Læg spiddene på en bageplade, hæld evt. resterende krydderolie over og bag dem i ovnen i 15-20 min., til de er sprøde og gyldne. Dryp evt. lidt Aceto balsamico over hvert stykke fisk, derefter lidt ekstra jomfruolivenolie og skyen fra bagepladen.
Lav evt. dobbelt portion af krydderolien, da ciabattaen opsuger en del.
Søgeord: fisk, laks, ciabattabrød, rosmarin, hvidløg, ekstra, jomfruolivenolie, bacon, pancetta, aceto, balsamico
Pris: Dyr
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Fest egnet , Finere madlavning
Højtider:
Nytår
Velegnet til:
Buffet egnet
Søgeord:
fisk, laks, ciabattabrød, rosmarin, hvidløg, ekstra, jomfruolivenolie, bacon, pancetta, aceto, balsamico
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/fiskespid-med-rosmarin-ciabatta-og-bacon