Logo
www.mad-og-drikke.dk

Fiskefad med krydderurtemos

Der er ikke givet stjerner - bliv den første der giver 4 Personer

Ingen billede
Intet billede
Personer:
Antal
Ingredienser
Info
Krydderurtemos:
750
g
Kartoffel / kartofler
50
g
Smør
2
dl
Sødmælk
Salt
Peber
2
spsk
Dild "frisk, finrhakket"
frisk, finrhakket
2
spsk
Kruspersille "finthakket"
finthakket
2
spsk
Purløg "fintklippet"
fintklippet
Fiskefyld:
7
dl
Sødmælk
2,5
dl
Vand
4
stilke
Kruspersille
0,5
stk
Løg
2
stk
Laurbærblade
250
g
Torskefilet
250
g
Kullerfilet
250
g
Laksefilet "fersk"
fersk
60
g
Smør
60
g
Hvedemel
20
g
Ansjoser "på glas"
på glas
125
g
Rejer "store grønlandske"
store grønlandske
Salt
Peber

Fremgangsmåde

Skræl kartofler, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre, og mos dem. Rør smør og mælk i, smag til med salt og peber, og vend krydderurterne i. 

 

Bring mælk, vand, persillestilke (gem bladene), hakket løg og laurbærblade i kog. Skru ned for varmen, og pochér fiskestykkerne i gryden i 5 minutter. Tag dem op, og pil dem i mindre stykker. Gem kogevandet.

 

Smelt smør i en ren gryde, og rør mel i. Si kogevandet i lidt ad gangen - måske skal du ikke bruge det hele. Kog blandingen op, til saucen har konsistens som tyk fløde. Kom finthakkede ansjoser, finthakkede persilleblade og rejer i saucen, og smag til med salt og peber. Varm ovnen op til 200 grader. Læg de porcherede fiskestykker i bunden af et ovnfast fad, og hæld saucen over. Fordel kartoffelmosen på toppen af fisken, og rids den i et fint mønster med en gaffel. Bag fadet i 40 minutter.



Søgeord: fiskefad, ovnbagt fisk, fiskeret
Om Opskriften
Sværhedsgrad: Normal
Pris: Normal
Opskrift: Mad

Kategori:
Hovedret

Opskriftstype:
Hverdagsmad

Søgeord:
fiskefad, ovnbagt fisk, fiskeret
Muligheder
Del opskrift på Facebook
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift

Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/fiskefad-med-krydderurtemos

Mad og Drikke - www.mad-og-drikke.dk

Du benytter en forældet browser til internettet, hvilket kan være farligt. Læs mere her