Fiskefad med krydderurtemos
Skræl kartofler, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre, og mos dem. Rør smør og mælk i, smag til med salt og peber, og vend krydderurterne i.
Bring mælk, vand, persillestilke (gem bladene), hakket løg og laurbærblade i kog. Skru ned for varmen, og pochér fiskestykkerne i gryden i 5 minutter. Tag dem op, og pil dem i mindre stykker. Gem kogevandet.
Smelt smør i en ren gryde, og rør mel i. Si kogevandet i lidt ad gangen - måske skal du ikke bruge det hele. Kog blandingen op, til saucen har konsistens som tyk fløde. Kom finthakkede ansjoser, finthakkede persilleblade og rejer i saucen, og smag til med salt og peber. Varm ovnen op til 200 grader. Læg de porcherede fiskestykker i bunden af et ovnfast fad, og hæld saucen over. Fordel kartoffelmosen på toppen af fisken, og rids den i et fint mønster med en gaffel. Bag fadet i 40 minutter.
Søgeord: fiskefad, ovnbagt fisk, fiskeret
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Søgeord:
fiskefad, ovnbagt fisk, fiskeret
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/fiskefad-med-krydderurtemos