Farseret spidskål
Spidskålshovederne deles i fire dele. Det groveste af stokkene skæres fra og hakkes. Kål og hakket stok lægges i kogende vand og koges 5 min. Vandet hældes fra, og kålen snittes groft.
Smørret smeltes i en gryde, der tilsættes lidt reven muskatnød og evt. salt. Kålen vendes rundt i smørret, indtil den er næsten mør.
Champignonerne skæres i skiver, løgene hakkes, og begge dele svitses i olie. Champignon og løg afkøles lidt og blandes med fløde, granola og sammenpiskede æg. Der kan smages til med salt og peber.
Halvdelen af kålen fordeles i et oliesmurt, ovnfast fad. Champignonfyldet lægges på, og resten af kålen fordeles øverst. Lidt smørklatter sættes på kålen, der lægges folie over fadet, og det sættes i en 200 grader varm ovn ca. 30 min.
Ved servering drysses med hakket persille.
Farseret spidskål er en dejlig sommeret. Den smager bedst med nye kogte kartofler til og evt. dildsauce.
Søgeord: hovedretter, spidskål, kål, kålretter, hovedret, madopskrifter, vegetar, mad, vegetarretter, opskrifter, vegetaropskrifter, spidskålshoveder, granola, grøntsager, grønsager, grøntsagsretter, grønsagsretter, persille
Pris: Normal
Opskrift: Mad
Kategori:
Hovedret
Opskriftstype:
Hverdagsmad
Velegnet til:
Fedtfattig mad , Sund opskrift , Vegatarmad
Søgeord:
hovedretter, spidskål, kål, kålretter, hovedret, madopskrifter, vegetar, mad, vegetarretter, opskrifter, vegetaropskrifter, spidskålshoveder, granola, grøntsager, grønsager, grøntsagsretter, grønsagsretter, persille
Del opskrift på Twitter
Del opskrift på LinkedIn
Print opskrift
Link:
https://mad-og-drikke.dk/opskrift/farseret-spidskaal